Keď robím bravčové koleno, tak už len takto. Bez podlievania, bez práce, naozaj len 5 minút prípravy.
Potrebujeme:
1 bravčové koleno
7 strúčikov cesnaku
1 lyžička Provenskálske bylinky
Soľ a čierne mleté korenie
1 lyžica horčice
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica medu
Na dip:
3 lyžice plnotučnej horčice
2 lyžice medu
1 lyžica jablčného octu
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice majonézy
soľ
čierne korenie podľa chuti
štipka čili (voliteľné)
Postup:
Bravčové koleno umyte a osušte, nakrájajte strúčiky cesnaku na menšie kúsky a vtlačte do vnútra mäsa na viacerých miestach.
Koleno ochuťte soľou a korením.
Samostatne premiešajte sójovú omáčku, med, horčicu a zmes provensálskych bylín.
Omáčku natrite na bravčové koleno.
Buď môžete piecť hneď, alebo ak chcete ešte lepšiu chuť, radím vám nechať marinovať cez noc.
Koleno vložte do vrecka na pečenie.
A teraz dajte do rúry na teplotu 190 stupňov po dobu 2 hodín.
Potom prestrihnite vrecko, otvorte ho a nechajte mäso v piecť ešte ďalších 30 minút.
Dip:

