Bravčové koleno bez roboty, v špeciálnej marináde: 5-minút prípravy, žiadne podlievanie a výsledok miliónový!

Vynikajúca večera, ktorú si zamilujete.

Keď robím bravčové koleno, tak už len takto. Bez podlievania, bez práce, naozaj len 5 minút prípravy.

 

 

Potrebujeme:

1 bravčové koleno

7 strúčikov cesnaku

1 lyžička Provenskálske bylinky

Soľ a čierne mleté korenie

1 lyžica horčice

2 lyžice sójovej omáčky

1 lyžica medu

Na dip:

 

 

3 lyžice plnotučnej horčice

2 lyžice medu

1 lyžica jablčného octu

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice majonézy

soľ

čierne korenie podľa chuti

štipka čili (voliteľné)

Postup:

Bravčové koleno umyte a osušte, nakrájajte strúčiky cesnaku na menšie kúsky a vtlačte do vnútra mäsa na viacerých miestach.

 

 

Koleno ochuťte soľou a korením.

Samostatne premiešajte sójovú omáčku, med, horčicu a zmes provensálskych bylín.

Omáčku natrite na bravčové koleno.

Buď môžete piecť hneď, alebo ak chcete ešte lepšiu chuť, radím vám nechať marinovať cez noc.

 

 

Koleno vložte do vrecka na pečenie.

A teraz dajte do rúry na teplotu 190 stupňov po dobu 2 hodín.

Potom  prestrihnite vrecko, otvorte ho a nechajte mäso v piecť ešte ďalších 30 minút.

Podávame s pečivom, alebo s akoukoľvek prílohou.

Dip:

Najprv si pripravíme všetky ingrediencie – cesnak očistíme a pretlačíme. V menšej miske zmiešame horčicu s medom a jablčným octom.
Pridáme pretlačený cesnak a majonézu. Dochutíme soľou, čiernym korením a podľa chuti pridáme aj štipku čili.
Všetko spolu dôkladne premiešame, kým nedosiahneme hladkú a krémovú konzistenciu.
Dip uložíme do chladničky aspoň na 30 minút, aby sa chute prepojili.
Tento dip budeme podávať k horúcemu, chrumkavému kolenu – jeho sladko-pikantná chuť výborne doplní mastnejšie mäso a dodá mu nový rozmer.
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes