Surové zemiaky, trochu múky a trocha kreativity – to je všetko, čo potrebujete na recept, ktorý si zamilujete.
Možno vás prekvapí, ako veľa chutných jedál sa dá pripraviť z týchto bežných surovín, ktoré má doma takmer každý.
Či už hľadáte rýchly obed, jednoduchú večeru alebo niečo zaujímavé na víkend, tento recept vás určite nesklame. Pripravte si 5 minút času, rozohrejte panvicu a poďme na to!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Lepšie ako hranolky!
Pri príprave domácich hranoliek často výsledok našej snahy nedopadne tak, aby sme chceli – hranolky nie sú dostatočne chrumkavé a sú príliš mastné.
Vďaka tomuto nápadu máte istotu, že zemiaky budú perfektne chrumkavé zvonku a mäkučké zvnútra.
Asi len málokomu by pri príprave hranoliek napadlo siahnuť aj po múke, ale práve v tejto bežnej prísade tkvie tajomstvo dokonalej chuti.
Na prípravu potrebujeme:
Zemiaky 2 kusy
Múka 1 PL
Rastlinný olej
Piper
Soľ
Postup:
Dva zemiaky si očistíme a následne nakrájame na hranolky.
Do misky nalejeme studenú vodu a ponoríme do nej nakrájané hranolky.
Dobre premiešame a necháme chvíľu odmočiť (minimálne 5-10 minút), vďaka tomut jednoduchému kroku sa zo zemiakov uvoľní škrob a vo výsledku budú po tepelnej úpravnej chrumkavejšie.
Potom scedíme a necháme dobre odkvapkať.
Prichystáme si vyhovujúcu panvicu. Na dno nalejeme olej a necháme zahriať.
Teraz prichádza krok, ktorý sa postará o fantastický výsledok – pridáme múku.
Do horúceho oleja pridáme múku a miešame pri vysokej teplote – rozmiešame, aby v zmesi neboli hrudky.
Teraz pridáme zemiaky a ochutíme ich soľou a koreninami podľa chuti.
Smažíme pri vysokej teplote, kým povrch hranoliek nie je zlatistý.
Hotovo – dokonale chrumkavé zemiaky sú pripravené na servírovanie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: