Zapečená kapusta so zemiakmi a slaninkou: Tento recept robím už 50 rokov!

Vynikajúce sedliacke jedlo, ktoré zasýti a poteší celú rodinu!

Zapečená kapusta so zemiakmi je tradičné jedlo, ktoré je obľúbené pre svoju jednoduchosť a sýtosť.

 

 

Tento pokrm je ideálny pre chladnejšie dni, kedy chcete zahriať seba a svoju rodinu chutným a výdatným jedlom.

Kombinácia kapusty, zemiakov a ďalších prísad vytvára harmóniu chutí, ktorá poteší každého.

Navyše, toto jedlo je lacné a zasýti celú vašu rodinu.

Potrebujeme:

kapusta

 

 

cibuľa

cesnak

čierne korenie

soľ

hladká múka na zahustenie

údenina

slaninka

zemiaky

voliteľné:

 

 

koreniny podľa chuti

bylinky podľa chuti

údené mäso

šunka

Postup:

Kapustu nakrájame na rezance alebo aj na väčšie kúsky – ako vám vyhovuje.

 

 

Na masti speníme cibuľku a pridáme kapustu.

Dusíme do polomäkka, pridáme cesnak, korenie a soľ.

 

 

Zahustíme, dodusíme do mäkka, k tomu pridáme nakrájanú údeninu a slaninku.

Vedľa si uvaríme olupané a nakrájané zemiaky.

 

 

Nakoniec premiešame kapustu so zemiakmi a dáme na 10 minút zapiecť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes