Fantastický recept na jemnú a fantasticky chutnú piškótu zo šľahačkovej smotany a obľúbenej ovocia.
Skúste, je to nazaj vynikajúci a bleskový koláčik.
Túto piškótu naozaj pripravíte za 5 minút.
Potrebujeme:
3 veľké vajcia
1 hrnček krupicového cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
1 vrecúško kypriaci prášok do pečiva
štipka soli
1 téglik smotany na šľahanie (215 ml)
tuk a hrubá múka na plech
Na posypanie:
Práškový cukor
Vanilku
Škoricu
Ovocie:
Jablká
Hruška
Čučoriedky
Jahody
Maliny
Prípadne kombinácia rôznych druhov ovocia
Postup:
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Do misy vyklepnite vajcia, vsypte cukor a vyšľahajte do bielej peny.
Prisypte preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli.
Nakoniec vlejte smotanu na šľahanie a premiešajte.
Vyšší plech vymažte a vysypte múkou a vlejte naň cesto.
Pridajte ovocie podľa chuti.
Posypte ovocím a pečte doružova; trvá to asi 25 minút.
Skontrolujte špajdľou, či cesto nelepí. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Podávajte poprášené práškovým cukrom s vanilkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)