Toto je úplne nová, super jednoduchá metóda: Takéto ROŽKY vie skutočne robiť len málokto!

Už ste niekedy skúšali zmrznuté cesto? Ak nie, tak teraz je rozhodne ten pravý čas.

 

 

Tieto rožky sú neskutočne jemné, nadýchané a s cestom môžete pracovať hneď a bez čakania.

Recept sme našli na kanáli Peri’nin sihirli Mutfaği.

Potrebujeme:

2 poháre vody 400 ml

7 g sušeného droždia (dve tretiny balenia)

3 polievkové lyžice kr. cukru

1 čajová lyžička soli

5 a pol 6 šálok hladkej múky 550 600 g

70 g masla

Na potieranie cesta:

 

 

150 g masla (3 lyžice)

Náplň:

čokoládová nátierka

Na potieranie:

žĺtok

Postup:

Do misky nalejeme teplú vodu a pridáme droždie a cukor. Rozmiešame.

 

 

Pridáme múku a dobre premiešame, vmiešame aj zmäknuté maslo a vypracujeme jednotné hladké cesto.

Preložíme na pracovnú dosku a posypané múkou rozvaľkáme na dlhý plát (dĺžka 80 cm).

Cesto po celej ploche potrieme maslom.

 

 

Plát cesta teraz začneme od kraja prekladať (vždy 8-10 cm kúsok cesta preložíme cez zvyšok a takto pokračujeme až do konca).

Zabalíme do fólie a dložíme do mrazničky na 40 minút.

Po uplynutí tohoto času zmrznuté cesto pomúčime a opäť čo najviac rozvaľkáme. Preložíme na 4 časti. Opäť zabalíme a opäť odložíme do mrazničky, tentokrát na 10 minút.

 

 

Rozvaľkáme – tentokrát poslednýkrát na tvar obdĺžnika. Odrežeme okraje a cesto nakrájame na trojuholníčky.

Na širšiu časť navrstvíme čokoládovú nátierku a zrolujeme.

Prikryjeme fóliou a necháme odpočívať 1 hodinu pri 40 stupňoch vo vypnutej rúre, alebo na inom teplom mieste.

Potom zložíme fóliu a povrch rožkov potrieme žĺtkom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes