Zabudnite na dlhé vystávanie pri sporáku a skúste tento recept na vynikajúce fašírky.
Toto jedlo šetrí čas aj peniaze, pretože vďaka kapuste spotrebujete menej mäsa.
Na chuti ho však nijako neukrátite, práve naopak. Jedinečné spojenie mletého mäsa a kapusty vám prinesie skutočný gurmánsky zážitok!
Potrebujeme:
300 g mletého mäsa
300 g hlávkovej kapusty
2 zemiaky
2 PL kyslej smotany
1 vajce
1 cibuľu
soľ
korenie podľa chuti
ďalšie koreniny
bylinky podľa chuti
Postup:
Kapustu si umyjeme a nakrájame na jemno.
Vložíme do misy, zalejeme vriacou vodou a necháme pôsobiť 10 minút. Potom scedíme.
Zemiaky si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Cibuľu si nakrájame na jemno.
Teraz postupne všetky ingrediencie pridávame k mletému mäsu – cibuľu, kapustu, aj zemiaky, z ktorých predtým vytlačíme čo najviac šťavy, aby neboli mokré.
Pridáme soľ, čierne mleté korenie, akékoľvek ďalšie koreniny podľa chuti, smotanu, vajce a dôkladne premiešame.
Formujeme kotlety akéhokoľvek tvaru a veľkosti.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie a kotlety ukladáme vedľa seba.
Nakoniec ich zvrchu potrieme kyslou smotanou, alebo paradajkovou omáčkou, pre krajšiu farbu a ešte lepšiu chuť.
Rúru si predhrejeme na 180 °C a dáme piecť asi na 45 minút.
Hotovo.
Hora šťavnatých kotletiek pre celú rodinu je pripravená.
Prajeme dobrú chuť!