Len 300 g mletého mäsa, 300 g kapusty, 2 zemiaky a kyslá smotana: Fantastické rýchle fašírky na plechu!

Zabudnite na dlhé vystávanie pri sporáku. Toto jedlo šetrí čas aj peniaze, pretože vďaka kapuste spotrebujete menej mäsa.

Zabudnite na dlhé vystávanie pri sporáku a skúste tento recept na vynikajúce fašírky.

 

 

Toto jedlo šetrí čas aj peniaze, pretože vďaka kapuste spotrebujete menej mäsa.

Na chuti ho však nijako neukrátite, práve naopak. Jedinečné spojenie mletého mäsa a kapusty vám prinesie skutočný gurmánsky zážitok!

Potrebujeme:

300 g mletého mäsa

300 g hlávkovej kapusty

2 zemiaky

2 PL kyslej smotany

 

 

1 vajce

1 cibuľu

soľ

korenie podľa chuti

ďalšie koreniny

bylinky podľa chuti

Postup:

Kapustu si umyjeme a nakrájame na jemno.

 

 

Vložíme do misy, zalejeme vriacou vodou a necháme pôsobiť 10 minút. Potom scedíme.

Zemiaky si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Cibuľu si nakrájame na jemno.

 

 

Teraz postupne všetky ingrediencie pridávame k mletému mäsu – cibuľu, kapustu, aj zemiaky, z ktorých predtým vytlačíme čo najviac šťavy, aby neboli mokré.

Pridáme soľ, čierne mleté korenie, akékoľvek ďalšie koreniny podľa chuti, smotanu, vajce a dôkladne premiešame.

 

 

Formujeme kotlety akéhokoľvek tvaru a veľkosti.

Plech si pokryjeme papierom na pečenie a kotlety ukladáme vedľa seba.

Nakoniec ich zvrchu potrieme kyslou smotanou, alebo paradajkovou omáčkou, pre krajšiu farbu a ešte lepšiu chuť.

 

 

Rúru si predhrejeme na 180 °C a dáme piecť asi na 45 minút.

Hotovo.

Hora šťavnatých kotletiek pre celú rodinu je pripravená.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes