Moja starká má recept na zázračnú púpavovú vodu: DÔLEŽITÝ dôvod, prečo by ju mala piť každá jedna žena!

Perfektná na chudnutie, osvieži a prečistí vám pečeň!

Všetci vieme, že púpava nie len obyčajná burina. Má ohromné účinky na na naše zdravie a zužitkovať ju môžete v celej rade výborných receptov.

 

 

Na horúce jarné popoludnia je ako stvorená dobre vychladená púpavová limonáda z čerstvých púpavových hlavičiek.

Neváhajte a skúste, okrem osvieženia máte aj perfektného pomocníka pre vaše zdravie, ktorý ocenia obzvlášť ženy – je výborná proti menštruačným kŕčom a bolesti hlavy.

Navyše, táto limonáda je výborná na ochorenia pečene a pomôže vám aj s chudnutím.

Prečo je púpavová limonáda zvlášť užitočná pre ženy?

 

 

Podpora hormonálnej rovnováhy

Púpava obsahuje zlúčeniny, ktoré podporujú zdravú funkciu pečene.

Pečeň hrá kľúčovú úlohu pri regulácii hormónov, a preto jej podpora môže pomôcť pri udržiavaní hormonálnej rovnováhy u žien.

To je dôležité najmä pri menštruačnom cykle, menopauze a iných hormonálnych zmenách.

Zmiernenie menštruačných symptómov

 

 

Niektoré ženy trpia počas menštruácie nepríjemnými symptómami, ako sú kŕče, nadúvanie a bolesti hlavy.

Púpava má prirodzené protizápalové a diuretické vlastnosti, ktoré môžu pomôcť tieto symptómy zmierniť.

Podpora zdravia močových ciest

 

 

Infekcie močových ciest sú u žien bežnejšie.

Púpava má diuretické účinky, čo znamená, že pomáha zvyšovať produkciu moču.

To môže byť užitočné pri vyplavovaní baktérií z močových ciest a predchádzaní infekciám.

Podpora zdravia kostí

 

 

Púpava je bohatá na vitamín K a vápnik, ktoré sú dôležité pre udržanie silných a zdravých kostí.

Pravidelná konzumácia púpavovej limonády je prospešná pre ženy, ktoré sú náchylnejšie na osteoporózu.

Čo ešte dokáže?

-výborná na chudnutie, naštartuje váš metabolizmus,

-čistí pečeň aj obličky, zbavuje telo toxínov,

 

 

-zbavuje menštruačných kŕčov a bolesti hlavy,

-je to vynikajúca súčasť jarného detoxu – doprajte si pravidelne aspoň počas 10 dní.

Na prípravu potrebujeme:

1 šálku púpavových hlavičiek

50 g mäty piepornej

Šťavu z 3 citrónov

 

 

2 litre vody alebo minerálky

1 lyžicu medu

Postup:

Púpavové hlávky necháme aspoň a chíľu vysušiť na slniečku, potom dáme do džbánu, pridáme mätové lístky a zalejeme vodou.

Pridáme aj citrónovú šťavu, med a odložíme aspoň na dve hodiny do chladničky.

Potom scedíme a na pijeme 3x za deň.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes