Maďarské alebo debrecínske zemiaky.
To je pokrm, na ktorý v susednom maďarsku natrafíte skutočne často.
Ide o skutočne veľkú pochúťku, ktorá spája ostrú chuť maďarskej klobásky, pečenú cibuľku a chrumkavé zemiaky.
Do základného receptu môžete pridať aj kyslú smotanu, či iné prísady podľa chuti. Vyskúšajte túto dobrotu od susedov aj vy!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
4 – 5 menších cibúľ
Soľ
Čierne korenie podľa chuti
Sušený majorán
Červenú papriku ostrú (môžeme nahradiť sladkou)
50 ml oleja
300 g debrecínskej klobásy
Voliteľné:
Cesnak
Zelenina podľa chuti
Koreniny podľa chuti
Bylinky podľa chuti
Dressing na servírovanie:
Kyslá smotana
Soľ
Čierne mleté korenie
1-2 strúčiky cesnaku
Postup:
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na štvrtinky.
Rovnako ošúpeme a nakrájame aj cibuľu.
Preložíme na plech, pokvapkáme olejom a posypeme soľou a koreninami.
Premiesime rukami, aby sa olej a koreniny dostali všade.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nie sú mäkké.
Nakoniec pridáme klobásu nakrájanú na kolieska a pečieme ešte 15 – 20 minút.
Kyslú smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom a ochutíme soľou a korením. Podľa chuti môžeme pridať aj čerstvo nasekané bylinky.
Zemiaky podávame s cesnakovým dressingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)