DEBRECÍNSKE pečené zemiaky: Toto schová do vrecka aj tradičné francuzáky, celá rodina si chodila po dupľu!

Vynikajúci tip na chutný obed alebo večeru od našich susedov.

Maďarské alebo debrecínske zemiaky.

 

 

To je pokrm, na ktorý v susednom maďarsku natrafíte skutočne často.

Ide o skutočne veľkú pochúťku, ktorá spája ostrú chuť maďarskej klobásky, pečenú cibuľku a chrumkavé zemiaky.

Do základného receptu môžete pridať aj kyslú smotanu, či iné prísady podľa chuti. Vyskúšajte túto dobrotu od susedov aj vy!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

 

 

4 – 5 menších cibúľ

Soľ

Čierne korenie podľa chuti

Sušený majorán

Červenú papriku ostrú (môžeme nahradiť sladkou)

50 ml oleja

300 g debrecínskej klobásy

Voliteľné:

 

 

Cesnak

Zelenina podľa chuti

Koreniny podľa chuti

Bylinky podľa chuti

Dressing na servírovanie:

 

 

Kyslá smotana

Soľ

Čierne mleté korenie

1-2 strúčiky cesnaku

Postup:

Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na štvrtinky.

Rovnako ošúpeme a nakrájame aj cibuľu.

 

 

Preložíme na plech, pokvapkáme olejom a posypeme soľou a koreninami.

Premiesime rukami, aby sa olej a koreniny dostali všade.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým zemiaky nie sú mäkké.

 

 

Nakoniec pridáme klobásu nakrájanú na kolieska a pečieme ešte 15 – 20 minút.

Kyslú smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom a ochutíme soľou a korením. Podľa chuti môžeme pridať aj čerstvo nasekané bylinky.

Zemiaky podávame s cesnakovým dressingom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes