Tvarohový závin s jablkami, ktorý ani minútu nekysne: Bez kvasníc, s cestom sa výborne pracuje a chuť fantastická!

Vynikajúci recept na závin z nátierkového masla. Je vynikajúci, rýchly a s cestom sa skvelo pracuje. Náplň môžete obmieňať podľa vášho vkusu a chuti. 

Vynikajúci recept na závin z nátierkového masla. Je vynikajúci, rýchly a s cestom sa skvelo pracuje.

 

 

Náplň môžete obmieňať podľa vášho vkusu a chuti.

Potrebujeme:

Cesto:

200 g nátierkové maslo baz príchute

100 g polohrubá múka

150 g hladká múka

1 ks vajcia

1 lyžička citrónová kôra jemne nastrúhané

Náplň:

 

 

250 g mäkký tvaroh

1 lyžička škorice

3 lyžice cukor múčka

1 lyžica vanilkový puding – prášok

2 ks jablká

maslo rozpustené, cca 1 lyžica

Na posypanie:

práškový cukor

Postup:

Z nátierkového masla, hladkej a polohrubej múky, citrónovej kôry a vajíčka vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút odležať.

 

 

Potom ho na pomúčenej stole vyvaľkáme do obdĺžnikového plátu.

Plát cesta potrieme tvarohom rozmiešaným so škoricou, pudingom a cukrom, poukladáme nastrúhané jablká, prípadne pridáme hrozienka, orechy.

Cesto s náplňou opatrne zvinieme, okraje zahneme a stlačíme.

 

 

Závin prenesieme na plech s papierom na pečenie.

Na povrchu ho potrieme rozpusteným maslom, aby nepraskol pri pečení a dáme piecť do predhriatej rúry na cca 160 ° C dozlatista.

Po vychladnutí pocukrujeme a podávame.

 

 

Prajeme vám dobú chuť! :-)

zdroj: youtube

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes