VEĽKONOČNÝ makový mrežovník: Recept našich babičiek, ktorý si vás získa!

Na sviatočnom stole nemôže chýbať.

Veľká noc je čas radosti, rodinných stretnutí a tradičných pochúťok. Jedným z neodmysliteľných koláčov na sviatočnom stole je mrežovník.

 

 

Vyskúšajte náš recept na vláčny makový mrežovník, ktorý poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči svojím elegantným vzhľadom.

Maková plnka v kombinácii s jemným cestom je jednoducho neodolateľná a vôňa čerstvo upečeného koláča navodí tú pravú sviatočnú atmosféru.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

300 g múka hladká špaldová celozrná

100 g cukor práškový

1 ks vajíčko

6 PL mlieko polotučné

 

 

1 čl sóda bikarbóna

300 g mak mletý

100 g cukor práškový

2 ks jabká

3 PL šťava citrónová

200 ml mlieko polotučné

80 g maslo

Postup:

Do múky nastrúhame maslo a pridáme práškový cukor, mlieko, vajíčko a sódu bikarbónu.

 

 

Z týchto surovín vypracujeme jednotné cesto.

1/3 cesta si odložíme do chladu, ostatné cesto vyvaľkáme na doske a pomocou valčeka prenesieme na vymastený plech.

Pripravíme si plnku:

Mlieko a práškový cukor necháme zovrieť, pridáme mak premiešaný s citrónovou šťavou a chvíľku premiešame na ohni.

 

 

Zmes odstavíme a pridáme nastrúhané jablká.

Túto plnku si rovnomerne nanesieme na cesto.

Odložené cesto si vyvaľkáme a narežeme ho na pásiky a mriežkovito naukladáme na makovú plnku.

 

 

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20-25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes