Kto by nemal rád kysnuté buchty? Mäkké, nadýchané a plné lahodnej plnky.
Ich príprava však často odrádza, pretože si vyžaduje trpezlivosť a čas na kysnutie cesta.
Tento recept vám ukáže, že si môžete vychutnať chuť tradičných kysnutých buchiet aj bez zdĺhavého čakania.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka špeciálnemu postupu budú buchty nadýchané a chutné, a to oveľa rýchlejšie!
Potrebujeme:
650 g hladkej múky + na podsypanie
1 lyžička prášku do pečiva
2 lyžice krupicového cukru
2 lyžice sušeného mlieka
štipka soli
pol kocky droždie
250 ml vody
150 g kelímok bieleho jogurtu
pol téglika oleja
50 g rozpusteného masla
1 vajce
lekvár na plnenie
+ 50 g masla a 1 lyžicu oleja na potretie buchiet
Postup:
Droždie rozpustíme v teplej vode, pridáme jogurt, olej a maslo.
Do misy preosejeme múku, primiešame všetky sypké suroviny a spolu s tekutými vypracujeme cesto.
Rozdelíme na polovicu a ihneď rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý cca 1 cm.
Obdĺžnik rozkrájame na štvorce 5×5 cm.
Do každého štvorca dáme lyžičku lekváru a vytvoríme buchtičky.
Rovnako pokračujeme s druhou polovicou cesta.
Zapneme rúru na 180 ° C a než sa zahreje, necháme prikryté buchty v pekáčiku odpočinúť.
Potom ich ľahko potrieme olejom a dáme prikryté vekom do rúry na 15 minút.
Veko zložíme a buchty necháme dopiecť do ružova ďalších 15-20 minút (podľa toho, ako pečie rúra), potrieme rozpusteným maslom.
Ešte vlažné pocukrujeme a podávame.
Buchty sú dobré a vláčne ešte tretí deň.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)