Klasické kysnuté už nerobím, toto je jednotka: Fantastické cesto na buchty z bieleho jogurtu – objednávajú ich aj na svadby!

Vďaka špeciálnemu postupu budú buchty nadýchané a chutné, a to oveľa rýchlejšie!

Kto by nemal rád kysnuté buchty? Mäkké, nadýchané a plné lahodnej plnky.

 

 

Ich príprava však často odrádza, pretože si vyžaduje trpezlivosť a čas na kysnutie cesta.

Tento recept vám ukáže, že si môžete vychutnať chuť tradičných kysnutých buchiet aj bez zdĺhavého čakania.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vďaka špeciálnemu postupu budú buchty nadýchané a chutné, a to oveľa rýchlejšie!

Potrebujeme:

650 g hladkej múky + na podsypanie

 

 

1 lyžička prášku do pečiva

2 lyžice krupicového cukru

2 lyžice sušeného mlieka

štipka soli

pol kocky droždie

250 ml vody

150 g kelímok bieleho jogurtu

pol téglika oleja

50 g rozpusteného masla

1 vajce

lekvár na plnenie

+ 50 g masla a 1 lyžicu oleja na potretie buchiet

Postup:

Droždie rozpustíme v teplej vode, pridáme jogurt, olej a maslo.

 

 

Do misy preosejeme múku, primiešame všetky sypké suroviny a spolu s tekutými vypracujeme cesto.

Rozdelíme na polovicu a ihneď rozvaľkáme na obdĺžnik hrubý cca 1 cm.

Obdĺžnik rozkrájame na štvorce 5×5 cm.

 

 

Do každého štvorca dáme lyžičku lekváru a vytvoríme buchtičky.

Rovnako pokračujeme s druhou polovicou cesta.

Zapneme rúru na 180 ° C a než sa zahreje, necháme prikryté buchty v pekáčiku odpočinúť.

 

 

Potom ich ľahko potrieme olejom a dáme prikryté vekom do rúry na 15 minút.

Veko zložíme a buchty necháme dopiecť do ružova ďalších 15-20 minút (podľa toho, ako pečie rúra), potrieme rozpusteným maslom.

 

 

Ešte vlažné pocukrujeme a podávame.

Buchty sú dobré a vláčne ešte tretí deň.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay