Recept na túto knedľu som našla na internete od autorky pani Johany .
Predtým som už nejaké recepty na zemiakovú knedľu skúsila, ale žiaden nedopadol takto – najlepšia knedľa, akú som kedy spravila, dokonca ani tá kysnutá sa na toto nechystá.
Vôbec nie je tuhá a osliznutná, chutí fantasticky a u nás doma je to najobľúbenejšia, určite skúste.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1/2 kg hrubej múky,
1 -2 vajcia podľa veľkosti
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a dáme klasicky variť do osolenej vody.
Po uvarení-môžu byť aj rozvarené-je roztlačíme ako keby sme robili zemiakovú kašu.
Ja používam ručný šľahač.
Pridáme vajíčko a múku a spracujeme cesto-nie je tuhé, je nadýchané.
Rozložíme si potravinovú fóliu, dávam dva pásy cez seba-a na ne naložíme cesto-vytvarujeme šišku a balením do fólie ešte upravíme tvar.
Na jednom konci urobíme uzol-kto nezvládne-môže zaviazať povrázkom
A k tomu koncu poriadne knedlík natlačíme, upravíme a zaviažeme aj druhý koniec.
Varíme vo vriacej vode cca 20 minút až nám vypláva hore-sem tam otočíme a je hotovo.
Knedľa je ako pierko-tým že drží tvar vo fólii nemusíte dávať toľko múky a mať miesto knedlí betón.
Knedľa je výborná a vôbec nie je osliznutá.
Podávame s prísadami podľa chuti! :-)