Mäkučké koláčiky plnené jemným a vanilkovým krémom. Výborný tip na sladký olovrant, raňajky alebo jednoducho sladký dezert ku kávičke. Sú skvelé a mäkučké aj na druhý deň.
Potrebujeme:
250 ml mlieka
200 ml oleja
3 žĺtky
400 g hladkej múky
10 lyžičiek kr. cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku soli
20 g droždia
Na krém:
3 bal. vanilkového pudingu
750 ml mlieka
3 bal. vanilkového cukru
180 g masla
Na potretie:
Vajíčko
Postup:
Zo 100 ml vlažného mlieka, 2-3 lyžičiek cukru a droždia pripravíme kvások. Keď vyjde, zmiešame ho s ostatnými prísadami a vypracujeme jednotné cesto. To prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť. Že je cesto správne vykysnuté spoznáme podľa toho, že zdvojnásobilo svoj objem.
Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na menšie časti a každú rozšúľame na valček s priemerom 1 cm, dlhý asi 20 cm. Každý valček preložíme na polovicu a jednoducho prepletieme (zakrútime ako vrták), konce potom zahneme a založíme na spodok, aby sa náhodou pudingáč nerozplietol.
Všetky takto vytvorené „vrtáky“ preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 20 minút podkysnúť. Potom potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 minút (alebo kým nie sú na povrchu zlatisté).
Medzitým si pripravíme krém. Z cukru, pudingových práškov a mlieka uvaríme hustý puding. Zmäknuté maslo ušľaháme s vanilkovým cukrom a keď puding vychladne, po lyžičkách ho doň vmiešame.
Keď pečivo vychladne, prekrojíme ho na polovicu a naplníme krémom. Podávame posypané práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bidista