Našli sme úžasný recept na domácu nadýchanú piškótu s ovocím a tvarohom, ktorej autorkou je pani Jana Z.
Vďaka tvarohu je bublanina úžasne krémová a jemná zároveň.
Vyskúšajte ju so sezónnym aj zaváraným alebo mrazeným ovocím.
Výsledok bude zakaždým fantastický.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 vajcia
180g cukru krupica
200ml oleja
200 mlieka
370g hladkej múky
2 lyžice kukuričného škrobu
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
Tvarohová náplň:
250g tvarohu
55g cukru práškového
2 lyžice mlieka
1 vajíčko
Ovocie (voliteľné):
mandarínky
jahody
čučoriedky
maliny
čerešne
Prípadne:
kúsky čokolády
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
V recepte sú použité jahody a čučoriedky, ale môžete samozrejme použiť ovocie, ktoré máte doma.
Vajcíčka vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme olej, mlieko a dobre premiešame.
Vmiešame aj preosiatu múku s kukuričným škrovom a práškom do pečiva.
Vmiešame aj vanilkový cukor, ktoý cesto krásne prevonia.
Hotové cesto navarstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou (ja používam hrubú múku alebo krupicu).
Teraz tvarohová náplň:
V miske zmiešame tvaroh, vajíčko a cukor.
Pridáme aj mlieko a dobre premiešame.
Tvarohovú náplň dávkujeme na cesto lyžičou – vytvoríme „ostrovčeky“.
Prirpavíme si aj ovocie – čučoriedky stačí umyť.
Jahody nakrájame na menšie kúsky.
Ukladáme na cesto.
Hotovo – teraz dáme koláčik piecť.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca pol hodinku – treba sledovať.
Hotový koláč môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)