Pečené bravčové koleno so zemiakmi je kráľovské jedlo, ktoré svojou vôňou a chuťou okamžite navodí pocit sviatočnej pohody.
Chrumkavá koža, šťavnaté a prepečené mäso, spolu s aromatickými pečenými zemiakmi, tvoria neodolateľnú kombináciu, ktorá poteší každého milovníka poctivých jedál.
V tomto článku vám krok za krokom predstavíme recept na toto tradičné jedlo, aby ste si ho mohli vychutnať v pohodlí vášho domova.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 bravčové kolená
voda
soľ
grilovacie korenie
1 kg menších zemiakov
3 strúčiky cesnaku
4 cibule
Postup:
Kolená očistíme, umyjeme a uvaríme v tlakovom hrnci v osolenej vode cca 1 hod.
Vývar z kolien uchováme a môžeme použiť na prírpavu iných jedál.
Počas pečenia môžeme vývar použiť aj na podlievanie mäsa.
Do pekáča si pripravíme umyté surové zemiaky aj so šupkou (prípadne môžete zemiaky ošúpať).
Pridáme aj cibuľu s čistou šupkou na 1/2 – 1/4 a strúčiky cesnaku aj so šupkou.
Na to položíme uvarené kolená.
Kožu nakrojíme nožom na prúžky alebo na kocky, aby sa lepšie prepiekla.
Zároveň to spôsobí, že sa na vrchu vytvorí krásne chrumkavá kôrka.
Posypeme korením gyros alebo grilovacou zmesou, podlejeme vývarom z kolien.
Dáme piecť do vyhratej rúry na 200 ° C cca 1 – 1 a 1/4 hod.
V priebehu pečenia podľa potreby ešte podlievame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)