Pekelne dobré pečené koleno na zemiakoch a cibuľke: Také šťavnaté a chutné mäsko som ešte nejedla!

Vynikajúci komplet obed z jedného plechu!

Pečené bravčové koleno so zemiakmi je kráľovské jedlo, ktoré svojou vôňou a chuťou okamžite navodí pocit sviatočnej pohody.

 

 

Chrumkavá koža, šťavnaté a prepečené mäso, spolu s aromatickými pečenými zemiakmi, tvoria neodolateľnú kombináciu, ktorá poteší každého milovníka poctivých jedál.

V tomto článku vám krok za krokom predstavíme recept na toto tradičné jedlo, aby ste si ho mohli vychutnať v pohodlí vášho domova.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 bravčové kolená

voda

soľ

grilovacie korenie

 

 

1 kg menších zemiakov

3 strúčiky cesnaku

4 cibule

Postup:

Kolená očistíme, umyjeme a uvaríme v tlakovom hrnci v osolenej vode cca 1 hod.

 

 

Vývar z kolien uchováme a môžeme použiť na prírpavu iných jedál.

Počas pečenia môžeme vývar použiť aj na podlievanie mäsa.

Do pekáča si pripravíme umyté surové zemiaky aj so šupkou (prípadne môžete zemiaky ošúpať).

 

 

Pridáme aj cibuľu s čistou šupkou na 1/2 – 1/4 a strúčiky cesnaku aj so šupkou.

Na to položíme uvarené kolená.

Kožu nakrojíme nožom na prúžky alebo na kocky, aby sa lepšie prepiekla.

Zároveň to spôsobí, že sa na vrchu vytvorí krásne chrumkavá kôrka.

 

 

Posypeme korením gyros alebo grilovacou zmesou, podlejeme vývarom z kolien.

Dáme piecť do vyhratej rúry na 200 ° C cca 1 – 1 a 1/4 hod.

V priebehu pečenia podľa potreby ešte podlievame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes