Hľadáte chutný a jednoduchý recept na pečivo s medvedím cesnakom? Vyskúšajte naše pagáče! Sú mäkké, šťavnaté a plné lahodnej chuti jari.
Tento recept zvládne každý a príprava je veľmi rýchla. Medvedí cesnak dodá pagáčom nielen výbornú chuť, ale aj cenné vitamíny a minerály.
Pagáče s medvedím cesnakom sú ideálne na desiatu, obed alebo ako príloha k rôznym jedlám
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Medvedí cesnak je známy pre svoje antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti.
Podporuje trávenie, posilňuje imunitný systém a pomáha pri detoxikácii organizmu. Je tiež bohatý na vitamíny C a B, draslík, horčík a železo.
Potrebujeme:
Cesto:
500 gramov hladká múka špeciál
21 g čerstvé droždie
350 ml mlieko
1 čajová lyžička kryštálový cukor
1⁄2 polievková lyžica soľ
100 ml rastlinný olej
1 žĺtok zväzok
medvedí cesnak
125 g maslo
trocha soľ
Na potretie a posypanie:
1 kus vajce
čajová lyžička mlieko
rasca
sezam
tvrdý syr
Postup:
Pripravíme si kvások – do 200 ml vlažného mlieka pridáme cukor a droždie, premiešame a necháme vykysnúť cca 15 minút.
Múku preosejeme do nádoby, pridáme olej, žĺtky, soľ, kvások, postupne dolievame zvyšné vlažné mlieko.
Vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nelepí.
Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť, asi jednu hodinu.
Medvedí cesnak dobre umyjeme, následne osušíme a nakrájame nadrobno.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na doske a posypeme nahusto medvedím cesnakom, trochu posolíme.
Cesto preložíme zdola nahor, zľava do prava a necháme postáť asi 20 minút.
Potom cesto rozvaľkáme a znovu zložíme, necháme postáť.
Tento postup opakujem 3 krát.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a okrúhlou formičkou priemer 4,5 cm vykrajujeme pagáče, alebo akú veľkosť si zvolíte.
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie s odstupom.
Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom s mliekom a soľou.
Posypeme sezamom, rascou, tvrdým syrom.
Necháme podkysnúť, necháme vychladnúť a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)