Krkovička pečená na kyslej kapuste a ako príloha knedľa: Kto to rád?

Je jednoduchá na prípravu a navyše plná fantastických chutí.

Hľadáš inšpiráciu na chutný a výživný obed alebo večeru? Krkovička pečená na kyslej kapuste je skvelou voľbou.

 

 

 

 

Je jednoduchá na prípravu a navyše plná chutí.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pečenie krkovičky spolu s kyslou kapustou je nielen chutná kombinácia, ale má aj niekoľko výhod

Sladkokyslá chuť kyslej kapusty krásne dopĺňa šťavnatosť a jemnosť bravčovej krkovičky. Spoločne vytvárajú nezabudnuteľný chuťový zážitok.

Vďaka pare, ktorá sa pri pečení uvoľňuje z kyslej kapusty, je mäso krásne šťavnaté a mäkké.

Chuť kyslej kapusty prenikne do mäsa a obohatí jeho chuť. Jednoduchá príprava: Stačí vložiť všetky suroviny do pekáča a nechať rúru urobiť svoju prácu.

 

 

Kyslá kapusta je bohatá na vitamíny a vlákninu, zatiaľ čo mäso dodáva bielkoviny. Je to teda vyvážené jedlo.

Môžete pridať rôzne koreniny a bylinky, čím si vytvoríte vlastnú variáciu tohto klasického jedla.

A nesmieme zabudnúť, že všetko sa pečie v jednom pekáči, takže nemusíte pripravovať viacero jedál naraz.

Potrebujeme:

1 kg kyslá kapusta

rasca

mletá červená paprika na posypanie

 

 

mleté čierne korenie

1 kg bravčová krkovička

Postup:

Krkovičku nakrájame na rovnako hrubé plátky. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením.

Sprudka opečieme z oboch strán v panvici na rozpálenom oleji alebo bravčovej masti.

Do pekáča dáme väčšiu časť kyslej kapusty (ja som použila moju domácu).

Rozložíme plátky opečenej krkovičky a na povrch dáme zvyšnú časť kapusty.

 

 

Posypeme mletou červenou paprikou, rascou, mletým čiernym korením, pridáme výpek z panvice a dusíme prikryté asi jednu hodinu.

Odkryjeme a dopečieme, aby mäsko malo zlatistú farbu. 

Podávame s parenou knedľou.

Recept na mäkučkú parenú knedľu

 

 

Potrebujeme:

500 g polohrubá múka

1 lyžička Kr. cukor

1 lyžička soľ

20 g čerstvé droždie

2 PL olej

1 ks vajcia

270 ml voda

Postup:

Do misky dáme ohriatu vodu (pozor, nie horúcu ani vriacej). Pridáme cukor, soľ, olej, čerstvé droždie a vajíčko.

Nakoniec pridáme aj polohrubú múku.Všetko spolu mixérom vymiešame do guľôčky. Cesto sa pekne oddeľuje od stien misky.

Ak máte cesto príliš riedke, pridajte trochu viac múky, ak príliš husté, pridajte trošku viac vody.

Záleží na kvalite múky. Vypracované cesto necháme kysnúť hodinu na teplom mieste zakryté pod utierkou.

Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu. Vytvarujeme menší šúľok (pomáhame si podsypávaním múky) a necháme kysnúť ešte 20 minút.

 

 

Po vykysnutí je preložíme na olejom pomastený parák a sparíme 20 minút.

Po naparení ich popicháme špáradlom a potriem olejom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Je naozaj vynikajúca.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn