Jahodový cheesecake s želatínou je kráľom dezertov, ktorý poteší každého milovníka sladkého. Jeho osviežujúca chuť, krémová textúra a jemná vôňa jahôd vytvárajú dokonalú harmóniu, ktorá sa rozplýva na jazyku.
Pripravte sa na neodolateľnú pochúťku, ktorá sa stane hviezdou každej oslavy či rodinnej pohody.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
V tomto článku vám prezradíme osvedčený recept na jahodový cheesecake s želatínou, s ktorým si vykúzlite dokonalý dezert aj vy v pohodlí domova.
Potrebujeme:
100 g jahôd
hrsť čučoriedok
1 balíček želatíny
maslo (na vymazanie)
Sušienkový základ:
200 g maslových sušienok
30 g krupicového cukru
120 g masla
Krém:
500 g mascarpone
250 g plnotučného tvarohu
60 g kryštálového cukru
3 vajcia
Postup:
Sušienky rozmixujeme v mixéri na jemnú drť.
Maslo necháme rozpustiť a zmiešame ho s cukrom a následne aj sušienkami.
Do pripravenej a tukom vymastenej formy rozotrieme rovnomerne sušienkový základ a dáme ho uložiť do chladničky.
V miske zmiešame tvaroh, krémový syr, cukor a vajíčka. Namiesto syra philadelphia môžeme použiť aj mascarpone.
Náplň rozotrieme na pripravený sušienkový základ a necháme ešte 10 minút odležať, kým sa pustíme do pečenia.
Rúru rozohrejeme na 150 ° C a pripravený cheesecake dáme piecť asi na 40 minút.
Pečieme dozlatista. Akonáhle je cheesecake hotový, necháme ho v rúre vychladnúť.
Jahody si nakrájame na polovicu a naukladáme ich na krém. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme ju na jahody.
Cheesecake uložíme do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)