JAHODOVÝ cheesecake, ktorý milujeme: Bez debaty, toto je najlepší dezert pod slnkom!

Vynikajúci osviežujúci dezert s vôňou ovocia a vynikajúcim krémom.

Jahodový cheesecake s želatínou je kráľom dezertov, ktorý poteší každého milovníka sladkého. Jeho osviežujúca chuť, krémová textúra a jemná vôňa jahôd vytvárajú dokonalú harmóniu, ktorá sa rozplýva na jazyku.

 

 

 

 

Pripravte sa na neodolateľnú pochúťku, ktorá sa stane hviezdou každej oslavy či rodinnej pohody.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

V tomto článku vám prezradíme osvedčený recept na jahodový cheesecake s želatínou, s ktorým si vykúzlite dokonalý dezert aj vy v pohodlí domova.

Potrebujeme:

100 g jahôd

hrsť čučoriedok

1 balíček želatíny

maslo (na vymazanie)

Sušienkový základ:

 

 

200 g maslových sušienok

30 g krupicového cukru

120 g masla

Krém:

500 g mascarpone

250 g plnotučného tvarohu

60 g kryštálového cukru

3 vajcia

Postup:

Sušienky rozmixujeme v mixéri na jemnú drť.

 

 

Maslo necháme rozpustiť a zmiešame ho s cukrom a následne aj sušienkami.

Do pripravenej a tukom vymastenej formy rozotrieme rovnomerne sušienkový základ a dáme ho uložiť do chladničky.

V miske zmiešame tvaroh, krémový syr, cukor a vajíčka. Namiesto syra philadelphia môžeme použiť aj mascarpone.

 

 

Náplň rozotrieme na pripravený sušienkový základ a necháme ešte 10 minút odležať, kým sa pustíme do pečenia.

Rúru rozohrejeme na 150 ° C a pripravený cheesecake dáme piecť asi na 40 minút.

Pečieme dozlatista. Akonáhle je cheesecake hotový, necháme ho v rúre vychladnúť.

 

 

Jahody si nakrájame na polovicu a naukladáme ich na krém. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme ju na jahody.

Cheesecake uložíme do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes