Kuracie rezne na mede a cesnaku: Kto chce rýchly a fantasticky chutný obed, nech sa drží len tohoto receptu!

V tomto článku vám predstavíme recept na prírodné medovo-cesnakové kuracie prsia, ktoré si môžete pripraviť doma a potešiť tak svoju rodinu alebo priateľov.

Kuracie prsia s medovo-cesnakovou omáčkou sú obľúbeným jedlom, ktoré kombinuje sladkú chuť medu s pikantnosťou cesnaku.

 

 

Tento recept je nielen chutný, ale aj jednoduchý na prípravu, čo ho robí ideálnym pre rýchlu večeru alebo obed.

V tomto článku vám predstavíme recept na prírodné medovo-cesnakové kuracie prsia, ktoré si môžete pripraviť doma a potešiť tak svoju rodinu alebo priateľov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Kuracie prsia:

500 g kuracích pŕs

Marináda na mäso:

4–5 lyžíc rastlinného oleja

1 lyžička mletej sladkej papriky

2 lyžičky korenia na kuracie mäso

1 lyžička soli

Omáčka:

 

 

3 veľké strúčiky cesnaku

50 g masla

80 g hladkej múky

50 ml medu

1,5 lyžice sójovej omáčky

1,5 lyžice octu (akýkoľvek druh)

50–60 ml vody

1 čajová lyžička cesnakového prášku

½ lyžičky soli

 

 

štipku čierneho korenia

chilli (voliteľné)

Na vyprážanie:

Olej

Na podávanie:

Čerstvý petržlen na ozdobenie

Postup:

Kuracie prsia rozkrojte vodorovne na polovicu, aby ste získali štyri tenšie filety.

 

 

Obe strany filetov posypte soľou, čiernym korením a cesnakovým práškom, a rovnomerne ich rozotrite.

Na panvici rozohrejte maslo a opečte kuracie prsia z každej strany dozlatista (približne 6 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky mäsa).

Mäso vyberte z panvice a odložte bokom.

 

 

Do panvice pridajte ďalšie maslo a nadrobno nakrájaný cesnak. Opečte ho, kým nezosklovatie.

Pridajte zmes na omáčku: sójovú omáčku, ocot, med, vodu a (voliteľne) papriku. Všetko dobre premiešajte.

Vložte kuracie prsia naspäť do panvice. Nastavte teplotu medzi strednou a stredne nízkou, a varte, kým sa omáčka nezredukuje a mierne nezhustne.

Na záver pridajte nakrájanú petržlenovú vňať a podávajte.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes