Veľmi jednoduché a veľmi chutné. Ak neviete, čo pripraviť na obed, tento recept vás určite poteší. Je to výborná pochúťka!
Potrebujeme:
1 kurča – rozporcované
600-700 g zemiakov
Na marinádu:
200 ml smtoany alebo majonézy
2 lyžice horčice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Sójovú omáčku (1-2 lyžičky)
Soľ, korenie, červenú papriku
2 strúčiky cesnaku
Kari korenie
Postup:
Kurča umyjeme a rozporcujeme. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Všetky prísady na marinádu zmeišame, dochutíme a zmiešame s mäsom a zemiakmi. Prikryjeme fóliou a necháme amrinovˇť v chlade aspoň 2 hodinky – ideálne cez noc.
Potom jednoducho navrstvíme spolu s marinádou do vymastenej zapekacej misy a pečieme pri teplote 220 stupňov. Najskôr môžeme piecť pod fóliou (asi 30 – 40 minút) a potom necháme zapiecť bez fólie. Ak pečieme pri teplote 180 stupňov, pečieme približne 1 hodinu a 30 minút. Podávame s čerstvým šalátom a zeleninou.
zdroj: cooklove