Domáci chlebík ako dych: Len zamiešať a dať na pekáč, lepšie pečivo sme ešte nejedli!

Fantastický recept na úplne jednoduchý domáci chlebík bez miesenia.

 

 

Večer zamiešate a ráno len dáte na pekáč a šup do rúry. Výborný recept.

Chlebík má dokonale chrumkavú kôrku a striedku jemnú ako dych.

Tento recept si rozhodne zapíšte, pretože keď ho raz vyskúšate, budete piecť pravidelne.

Potrebujeme:

3 hrnčeky (1 hrnček -2.5 dcl) múka hladká (1 hrnček môžete zameniť za grahamovú alebo špaldovú múku)

1 lyžica oleja

1.5 hrnček vlažnej vody

1 lyžička sušeného droždia

 

 

1 lyžička semienok podľa chuti

1 lyžička rasce

1 lyžička soli

Postup:

Do misky dáme múku, sušené droždie, semiačka, rascu, soľ, olej a vlažnú vodu.

 

 

Vymiešame riedke cesto, ktoré prikryjeme a dáme na noc kysnúť (8-12 hodín).

Najlepšie je, ak si cesto urobíte večer a ráno chlieb upečiete, alebo ráno zamiešate cesto, cez deň vykysne a poobede upečiete chlebík.

Keď je cesto vykysnuté, vymažeme pekáč olejom, dáme do neho cesto.

 

 

Posypeme semienkami a prikryté pečieme na 230 stupňoch pol hodiny.

Nádoba môže byť akákoľvek, hlavne nech má vrchnák a môže ísť do rúry.

 

 

Potom odokryjeme a pečieme ešte 15 minút, aby mal chlebík chrumkavú kôrku.

Necháme vychladnúť a krájame.

Chlebík je naozaj výborný, ak ho necháte v rúre trochu dlhšie, bude mať hnedšiu kôrku, je na vás, ako máte chlebík radšej.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes