Kuchárska finta, ako obaliť vyprážaný syr tak, že bude chutiť miliónovo!

Šéfkuchár z tohoto podniku si povedal, že keď ľudia nemôžu žiť vyprážaného syra, pripraví im ten najlepší, ako sa dá.

Tento recept pochádza z vychytenej Pražskej reštaurácie Lokál, ktorá je nesmierne obľúbená tak medzi miestnymi, ako aj medzi turistami.

 

 

Šéfkuchár z tohoto podniku si povedal, že keď ľudia nemôžu žiť vyprážaného syra, pripraví im ten najlepší, ako sa dá.

A naozaj, za týmto prevedením obľúbeného vyprážaného syra sa idú zákazníci doslova potrhať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Syr je nielen extra chutný a chrumkavý, ale nikdy nie roztečený a navyše aj úžasne vonia.

Trik spočíva nielen v obaľovaní, ale aj vyprážaní. Práve obaľovanie je však veľmi podstatné.

Potrebujeme:

Syr eidam 30

 

 

Polohrubú múku

Vajcia

Strúhanku a polohrubú múku

prepustené maslo (Ghee) – návod, ako ho pripraviť nájdete TU

Postup:

Syr obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku a následne v zmesi strúhanky a polohrubej múky.

Vyprážame v rozpálenom prepustenom masle (Ghee). Podávame so zemiakmi.

Prečo je vyprážaný syr v takejto úprave chutnejší?

 

 

Zmes strúhanky a múky dodáva vyprážanému syru perfektnú textúru.

Pri vyprážaní sa strúhanka a múka zmenia na zlatistú a chrumkavú vrstvu, ktorá kontrastuje s mäkkým a roztápajúcim sa syrom vnútri.

Vďaka tomuto spojeniu syr nevytečie na panvicu a má perfektne krémovú konzistenciu.

Polohrubá múka má lepšiu schopnosť priľnúť k vlhkému povrchu vajíčka ako hladká múka.

Vytvára pevnejší obal, ktorý lepšie drží so strúhankou a zabraňuje jej opadávaniu počas vyprážania.

Polohrubá múka má tiež hrubšiu štruktúru ako hladká múka, čo prispieva k celkovej chrumkavosti obalu.

Prečo je dobré vyprážať syr v prepustenom masle?

 

 

Vyprážanie syra v prepustenom masle, známom aj ako ghí, má niekoľko výhod oproti vyprážaniu na oleji, ktoré ovplyvňujú chuť, textúru a celkový zážitok z jedla:

Prepustené maslo má vyšší bod zadymenia ako bežné maslo a väčšina rastlinných olejov. To znamená, že sa pri vyšších teplotách neprepaľuje a nevytvára škodlivé látky, ktoré môžu ovplyvniť chuť a kvalitu jedla.

Vyšší bod zadymenia umožňuje vyprážať syr pri optimálnej teplote, čím sa dosiahne chrumkavý povrch a roztápajúci sa vnútrajšok.

Prepustené maslo dodáva vyprážanému syru bohatšiu a orieškovú chuť, ktorá sa nedá dosiahnuť pri vyprážaní na oleji.

 

 

Táto chuť sa skvele hodí k jemnej chuti syra a vytvára harmonický celok.

Prepustené maslo pomáha vytvoriť chrumkavejší a zlatistý povrch syra.

Obal je rovnomerne prepečený a neabsorbuje toľko tuku ako pri vyprážaní na oleji.

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes