Frgálový koláč, valašská pýcha, je viac než len dezert. Je to kúsok histórie, tradície a poctivého remesla, ktoré sa snúbia v jednom lahodnom koláči.
Svojou jedinečnou chuťou a vzhľadom si získal srdcia mnohých milovníkov sladkého po celom svete.
V tomto článku vám predstavíme jednochý hrnčekový koláč, ktorý je inšpirovaný práve týmto legendárnym receptom.
Výsledok chutí skutočne ako tradičný frgál, avšak pripravíte ho rýchlo, jednoducho a bez kysnutia.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
2 vajcia
1 hrnček práškového cukru
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 hrnčeky hladkej múky
1 prášok do pečiva
Tvarohová náplň:
2 balíčky tvarohu
1 hrnček mlieka
1 hrnček práškového cukru
1 vanilínový cukor
1 vanilkový puding
Ďalej:
maková náplň
lekvár
Postup:
Vajcia rozšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a vymiešame cesto.
Na tvarohovú náplň všetky suroviny premiešame, náplň by mala byť redšia.
Polovicu cesta dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Potrieme rovnomerne tvarohovou náplňou.
Lyžičkou poukladáme lekvárom a makovou alebo inou náplňou a prelejeme zvyškom cesta.
V rúre vyhriatej na 180-200 °C pečieme asi 30 minut.
Hotový koláč poprášime práškovým cukrom.
Môžeme podávať s kopčekom šľahačky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)