Frgálový koláč: Hrnčekový koláč s tvarohom a lekvárom, chutí úplne ako VALAŠSKÉ FRGÁLE!

V tomto článku vám predstavíme jednochý hrnčekový koláč, ktorý je inšpirovaný práve týmto legendárnym receptom.

Frgálový koláč, valašská pýcha, je viac než len dezert. Je to kúsok histórie, tradície a poctivého remesla, ktoré sa snúbia v jednom lahodnom koláči.

 

 

Svojou jedinečnou chuťou a vzhľadom si získal srdcia mnohých milovníkov sladkého po celom svete.

V tomto článku vám predstavíme jednochý hrnčekový koláč, ktorý je inšpirovaný práve týmto legendárnym receptom.

Výsledok chutí skutočne ako tradičný frgál, avšak pripravíte ho rýchlo, jednoducho a bez kysnutia.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

2 vajcia

1 hrnček práškového cukru

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 hrnčeky hladkej múky

1 prášok do pečiva

Tvarohová náplň:

 

 

2 balíčky tvarohu

1 hrnček mlieka

1 hrnček práškového cukru

1 vanilínový cukor

1 vanilkový puding

Ďalej:

maková náplň

lekvár

Postup:

Vajcia rozšľaháme s cukrom, pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a vymiešame cesto.

 

 

Na tvarohovú náplň všetky suroviny premiešame, náplň by mala byť redšia.

Polovicu cesta dáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Potrieme rovnomerne  tvarohovou náplňou.

Lyžičkou poukladáme lekvárom a makovou alebo inou náplňou a prelejeme zvyškom cesta.

 

 

V rúre vyhriatej na 180-200 °C pečieme asi 30 minut.

Hotový koláč poprášime práškovým cukrom.

Môžeme podávať s kopčekom šľahačky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes