Výborná domáca tlačenka, ktorú si viete jednouchom a pohodlne uvariť aj doma. Na studené misy, alebo večeru je neprekonateľná.
U nás táto mäsová pochúťka nesmie chýbať ani na veľkonočnom stole.
Je to idálne pohostenie pre návšetvu, doplnok na chlebíčky či studené misy. Prípadne ju môžete vyjedať aj samú o sebe, z našej chladničky vždy zmizne rýchlosťou blesku.
Potrebujeme:
Bravčové koleno – 2 ks (2,5 kg)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Cesnak – 4 strúčiky
Korenie čierne – 1/2 lyžičky
Na varenie:
Voda – 1,5 litra
Soľ – 1 polievková lyžica
Cibuľa-1 ks.
Bobkový list – 2 ks
Nové korenie – 3 guličky
Čierne korenie – 10 guličiek
Ďalej:
Plastová fľaša
Postup:
Kolená dáme do hrnca spolu s koreninami (okrem mletého čierneho korenia a cesnaku) a cibuľou.
Zalejeme vodou a dáme variť.
Varíme prikryté domäkka – asi 3 hodiny.
Počas varenia je dobré zberať zvrchu penu.
Pridáme 1 lyžicu soli a necháme ešte povariť mierne odkryté.
Tak vyzerá uvarené mäso s vývarom.
Pripravíme si čistú plastovú fľašu, z ktorej odrežeme vrch.
Cesnak nastrúhame a zmiešame s čiernym korením.
Mäso zbavíme kostí a natrháme na kúsky, ktoré vkladáme rovno do fľaše.
Mäso striedame s cesnakovou zmesou.
Dolejeme vývarom, ktorý lejeme cez sistko.
Takto vyzerá naplnená fľaša.
Necháme stuhnúť a potom len krájame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)