Veľknočná bravčová tlačenka z fľaše: Všetci sa ma pýtali, kde som takúto delikatesu kúpila!

Výborná domáca tlačenka, ktorú si viete jednouchom a pohodlne uvariť aj doma. Na studené misy, alebo večeru je neprekonateľná.

Výborná domáca tlačenka, ktorú si viete jednouchom a pohodlne uvariť aj doma. Na studené misy, alebo večeru je neprekonateľná.

 

 

U nás táto mäsová pochúťka nesmie chýbať ani na veľkonočnom stole.

Je to idálne pohostenie pre návšetvu, doplnok na chlebíčky či studené misy. Prípadne ju môžete vyjedať aj samú o sebe, z našej chladničky vždy zmizne rýchlosťou blesku.

Potrebujeme:

Bravčové koleno – 2 ks (2,5 kg)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Cesnak – 4 strúčiky

Korenie čierne – 1/2 lyžičky

Na varenie:

 

 

Voda – 1,5 litra

Soľ – 1 polievková lyžica

Cibuľa-1 ks.

Bobkový list – 2 ks

 

 

Nové korenie – 3 guličky

Čierne korenie – 10 guličiek

Ďalej:

Plastová fľaša

Postup:

Kolená dáme do hrnca spolu s koreninami (okrem mletého čierneho korenia a cesnaku) a cibuľou.

 

 

Zalejeme vodou a dáme variť.

Varíme prikryté domäkka – asi 3 hodiny.

Počas varenia je dobré zberať zvrchu penu.

 

 

Pridáme 1 lyžicu soli a necháme ešte povariť mierne odkryté.

Tak vyzerá uvarené mäso s vývarom.

Pripravíme si čistú plastovú fľašu, z ktorej odrežeme vrch.

 

 

Cesnak nastrúhame a zmiešame s čiernym korením.

Mäso zbavíme kostí a natrháme na kúsky, ktoré vkladáme rovno do fľaše.

Mäso striedame s cesnakovou zmesou.

 

 

Dolejeme vývarom, ktorý lejeme cez sistko.

Takto vyzerá naplnená fľaša.

Necháme stuhnúť a potom len krájame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes