Rýchly krémový jahodový koláč, ktorý sa stane hitom tkaždej rodinnej oslavy.
Tak lahodný a šťavnatý koláčik na akúkoľvek príležitosť ste ešte nejedli.
Vynikajúci recept na osviežujúci jahodový koláč z youtube kanála Die besten Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
3 vajcia
90 g kryštálového cukru (6 PL)
štipku soli
8 g vanilkového cukru (1 ČL)
90 g hladkej múky (1/2 šálky + 1 PL)
1 ČL prášku do pečiva
Na krém:
2 PL strúhaného kokosu
150 ml mlieka (3/5 šálky)
100 g kryštálového cukru (1/2 šálky)
600 g smotanového syra (2,5 šálky)
300 g smotany na šľahanie (1,5 šálky)
300 g jahôd (2 šálky)
Na želé:
300 g jahôd (2 šálky)
1 balenie želé (čerešňová príchuť)
500 ml vriacej vody (2 šálky)
Voliteľné:
černice
maliny
čučoriedky
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia. Nasypeme vanilkový cukor, pridáme cukor a soľ.
Mixérom vyšľaháme. Do zmesi postupne preosejeme múku s práškom do pečiva.
Metličkou jemne premiešame.
Cesto nalejeme do zapekacej formy (28 x 18 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.
Po upečení necháme cesto vychladnúť a vyberieme ho z formy.
Do misky s kokosom nalejeme horúce mlieko a premiešame. Necháme 10 minút odstáť.
Jahody nakrájame na polovicu. Do samostatnej misky pridáme smotanový syr a smotanu.
Pridáme scedený kokos.
Potom pridáme cukor a mixérom vyšľaháme krém.
Do krému pridáme 300 g jahôd a zamiešame.
Cesto vložíme do formy vystlanej fóliou a pokvapkáme mliekom.
Na cesto rovnomerne rozotrieme krém.
Vložíme na hodinu do chladničky.
Do misky so želé nalejeme vriacu vodu a dobre zamiešame.
Na vrch koláča naukladáme 300 g jahôd.
Nakoniec zalejeme želé a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: