Jednoduché placky z múky, vody a medvedieho cesnaku: Výborná náhrada pečiva, robím ich aj namiesto chleba!

Vynikajúce chlebové placky s medvedím cesnakom.

Medvedí cesnak je jarná bylinka, ktorá sa skvele hodí do rôznych jedál, a placky nie sú výnimkou.

 

 

Pripravte si chutné a jednoduché placky s medvedím cesnakom, ktoré sú ideálne ako rýchly obed, večera alebo desiata.

Potrebujeme:

250 g hladká múka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1.5 ČL soľ

160 ml horúca voda

medvedí cesnak

 

 

olivový olej

múka na pomúčenie pracovnej dosky

olej alebo masť na vyprážanie

Postup:

Nachystáme si väčšiu misku, v ktorej budeme pripravovať cesto.

Hladkú múku zmiešame so soľou a horúcou vodou. Z tejto hmoty vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí.

 

 

Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 2 hodiny odležať.

Teraz si pripravíme náplň:

Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a posekáme.

Odležané cesto si dáme na pomúčenú pracovnú dosku.

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

 

 

Zoberieme si jednu polovicu cesta a rukami z neho vyformujeme dlhší vajček a rukami ho jemne sploštíme.

Potom pomocou valčeka vyvaľkáme na dlhý užší pás cesta.

Vyvaľkané cesto potrieme olivovým olejom a posypeme posekaným medvedím cesnakom.

Takto cesto zrolujeme do dlhej tenkej rolky a potom stočíme do slimáčika.

 

 

Následne poprášime múkou a rozvaľkáme na hrubšiu placku.

Na panvici si rozhorúčime menšie množstvo oleja (alebo masti), na ktorom následne opekáme pripravené placky.

Z každej strany opekáme približne 4 minúty – alebo kým nie je cesto chrumkavé a opečené „do zlatista“. Ihneď podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes