Medvedí cesnak je jarná bylinka, ktorá sa skvele hodí do rôznych jedál, a placky nie sú výnimkou.
Pripravte si chutné a jednoduché placky s medvedím cesnakom, ktoré sú ideálne ako rýchly obed, večera alebo desiata.
Potrebujeme:
250 g hladká múka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1.5 ČL soľ
160 ml horúca voda
medvedí cesnak
olivový olej
múka na pomúčenie pracovnej dosky
olej alebo masť na vyprážanie
Postup:
Nachystáme si väčšiu misku, v ktorej budeme pripravovať cesto.
Hladkú múku zmiešame so soľou a horúcou vodou. Z tejto hmoty vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí.
Hotové cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 2 hodiny odležať.
Teraz si pripravíme náplň:
Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a posekáme.
Odležané cesto si dáme na pomúčenú pracovnú dosku.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.
Zoberieme si jednu polovicu cesta a rukami z neho vyformujeme dlhší vajček a rukami ho jemne sploštíme.
Potom pomocou valčeka vyvaľkáme na dlhý užší pás cesta.
Vyvaľkané cesto potrieme olivovým olejom a posypeme posekaným medvedím cesnakom.
Takto cesto zrolujeme do dlhej tenkej rolky a potom stočíme do slimáčika.
Následne poprášime múkou a rozvaľkáme na hrubšiu placku.
Na panvici si rozhorúčime menšie množstvo oleja (alebo masti), na ktorom následne opekáme pripravené placky.
Z každej strany opekáme približne 4 minúty – alebo kým nie je cesto chrumkavé a opečené „do zlatista“. Ihneď podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)