Bravčové plátky na hubách: Recept na nesmierne dobrý obed pripravený za minútku!

Bravčové karé na hubách je klasické jedlo, ktoré kombinuje jemné mäso s bohatou hubovou omáčkou.

Táto kombinácia je ideálna pre slávnostné príležitosti, ale aj pre bežný rodinný obed.

 

 

Potrebujeme:

4 plátky bravčového mäsa (mala som pliecko)

čerstvé huby (alebo hrsť sušených)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľa

 

 

100 g anglickej slaniny

1 lyžička sladkej papriky (môžu byť aj dve lyžičky)

1 lyžica múky

Soľ

korenie čierne mleté

voliteľné koreniny podľa chuti

Olej a kúsok masla

Petržlenovú vňať na oblohu

Príloha:

 

 

Ryža

Zemiaková knedľa

Zemiaková kaša

Postup:

Na oleji s maslom ľahko osmažíme anglickú slaninu.

Cibuľu nakrájame najemno a pridáme na panvicu, necháme speniť.

Pridáme plátky mäsa a sprudka ich opečieme.

 

 

Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a obľúbeným korením.

Pridáme huby (sušené vopred namočíme asi na hodinu), podlejeme a dusíme.

Mäkké mäso vyberieme a pripravíme si zmes na zahustenie.

V troške vody rozmiešame múku a omáčku zahustíme.

 

 

Prešleháme a necháme prevariť minimálne 20 minút.

Mäso vložíme späť. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo s knedľou.

Posypeme petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes