Hľadáte zdravý a chutný dezert, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek?
Zabudnite na rafinovaný cukor a zložité recepty! Predstavujeme vám jednoduchý a lahodný dezert z kanálu Fantastische Rezepte, ktorý si pripravíte z banánov a kakaa.
Táto kombinácia je nielen chutná, ale aj plná živín a antioxidantov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravte sa na sladké potešenie, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa, bez toho, aby ste sa museli obávať o svoju líniu.
Aké výhody pre zdravie má tento dezert?
Dezert pripravený z banánov, kakaa a vajec predstavuje niekoľko skvelých výhod pre zdravie a vaše telo. Okrem toho, že vás nabije energiou a poskytne vám dôležité vitamíny, je aj významným zdrojom bielkovín.
Antioxidanty obsiahnuté v jednotlivých prísadách sú dôležité najmä preto, že chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi.
Prísady, z ktorých dezert pozostáva sú bohatými zdrojmi horčíka, draslíka a železa, ktoré sú dôležité pre správnu funkciu svalov a tvorbu hemoglobínu.
A aby toho nebolo málo, kakao obsahuje látky, ktoré zlepšujú náladu a znižujú stres, takto po tomto dezerte sa zaručene budete cítiť lepšie.
Na dezert potrebujeme:
3 zrelé banány
4 vajcia
2 lyžice kakaa
Trošku vanilky
1 lyžičku prášku do pečiva
Štipka soli
100 g nesladenej horkej čokolády
40 g pekanových orechov
Postup:
banány ošúpeme a nakrájame na kusy.
Takto pripravené banány si popučíme alebo rozmixujeme.
Nachystáme si 4 vajcia a rozdelíme ich na bielky a žĺtky.
Žĺtky pridáme k rozpučeným banánom.
Pridáme dve lyžice kakaového prášku a trošku vanilky.
Vmiešame aj prášok do pečiva a dôkladne premiešame.
Teraz vezmeme štipku soli a anasypeme ju ku bielkom.
Vyšľaháme na tuhý sneh.
Teraz pomocou cukrárskej špachtle zmiešame obe hmoty.
Miešame zdola nahor tak, aby si zmes zachovala nadýchanú konzistenciu.
Nakoniec pridáme 100 g čokolády a nasekané orechy, ktoré použijeme na ozdobenie dezertu.
Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme po dobu 35-40 minút.
Po vychaldení môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.