Banány a kakao! Dezert bez cukru, z ktorého šalie celý svet!

Táto kombinácia je nielen chutná, ale aj plná živín a antioxidantov.

Hľadáte zdravý a chutný dezert, ktorý si môžete dopriať bez výčitiek?

 

 

Zabudnite na rafinovaný cukor a zložité recepty! Predstavujeme vám jednoduchý a lahodný dezert z kanálu Fantastische Rezepte, ktorý si pripravíte z banánov a kakaa.

Táto kombinácia je nielen chutná, ale aj plná živín a antioxidantov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pripravte sa na sladké potešenie, ktoré si môžete vychutnať kedykoľvek počas dňa, bez toho, aby ste sa museli obávať o svoju líniu.

Aké výhody pre zdravie má tento dezert?

Dezert pripravený z banánov, kakaa a vajec predstavuje niekoľko skvelých výhod pre zdravie a vaše telo. Okrem toho, že vás nabije energiou a poskytne vám dôležité vitamíny, je aj významným zdrojom bielkovín.

 

 

Antioxidanty obsiahnuté v jednotlivých prísadách sú dôležité najmä preto, že chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi.

Prísady, z ktorých dezert pozostáva sú bohatými zdrojmi horčíka, draslíka a železa, ktoré sú dôležité pre správnu funkciu svalov a tvorbu hemoglobínu.

A aby toho nebolo málo, kakao obsahuje látky, ktoré zlepšujú náladu a znižujú stres, takto po tomto dezerte sa zaručene budete cítiť lepšie.

Na dezert potrebujeme:

 

 

3 zrelé banány

4 vajcia

2 lyžice kakaa

Trošku vanilky

1 lyžičku prášku do pečiva

Štipka soli

100 g nesladenej horkej čokolády

40 g pekanových orechov

Postup:

banány ošúpeme a nakrájame na kusy.

 

 

Takto pripravené banány si popučíme alebo rozmixujeme.

Nachystáme si 4 vajcia a rozdelíme ich na bielky a žĺtky.

Žĺtky pridáme k rozpučeným banánom.

Pridáme dve lyžice kakaového prášku a trošku vanilky.

 

 

Vmiešame aj prášok do pečiva a dôkladne premiešame.

Teraz vezmeme štipku soli a anasypeme ju ku bielkom.

Vyšľaháme na tuhý sneh.

Teraz pomocou cukrárskej špachtle zmiešame obe hmoty.

 

 

Miešame zdola nahor tak, aby si zmes zachovala nadýchanú konzistenciu.

Nakoniec pridáme 100 g čokolády a nasekané orechy, ktoré použijeme na ozdobenie dezertu.

Vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme po dobu 35-40 minút.

 

 

Po vychaldení môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes