Tvarohový víchor: Neopísateľne chutný koláč s krémom, penou a krehkým cestom!

Tento zákusok je ideálny na rodinné oslavy, sviatočné stoly alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké a osviežujúce.

Tvarohový zákusok s bielkovou penou je klasika, ktorá nikdy nesklame.

 

 

Jeho jemná tvarohová náplň a nadýchaná bielková pena vytvárajú dokonalú harmóniu chutí a textúr.

Tento zákusok je ideálny na rodinné oslavy, sviatočné stoly alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké a osviežujúce.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Cesto:

350 g hladkej múky (2 3/4 šálky)

2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

5 žĺtkov

80 g práškového cukru (2/3 šálky)

180 g masla

1 lyžica vanilkového cukru

2 lyžice citrónovej šťavy

Nastrúhaná kôra z citróna

Krém:

 

 

750 g tvarohu (3 šálky)

130 g cukru (2/3 šálky)

1 vajce

Nastrúhaná kôra z citróna

Poleva:

5 bielkov

5 lyžíc cukru

Postup:

Ako prvé si zapneme rúru a predhrejeme ju na 180 °C, potom pripravíme plech na pečenie s rozmermi 33 cm x 29 cm.

 

 

Na cesto si v miske zmiešame preosiatu múku, sódu bikarbónu, vanilkový cukor a práškový cukor.

Pridáme maslo, žĺtka, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru z citróna. Vypracujeme hladké cesto.

Na krém si v samostatnej miske zmiešame tvaroh, cukor, vajce a nastrúhanú kôru z citróna.

 

 

Vymiešame tak, aby sme získali jednotnú konzistenciu.

Cesto rozvaľkáme a vložíme do plechu. Na cesto rovnomerne rozotrieme tvarohový krém.

Vložíme do rúry a pečieme 20 minút.

Na pbielkovú penu vyšľaháme bielky s cukrom do pevnej peny.

 

 

Nanesieme pomocou cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou na tvarohový krém.

Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 10 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes