Tvarohový zákusok s bielkovou penou je klasika, ktorá nikdy nesklame.
Jeho jemná tvarohová náplň a nadýchaná bielková pena vytvárajú dokonalú harmóniu chutí a textúr.
Tento zákusok je ideálny na rodinné oslavy, sviatočné stoly alebo len tak, keď máte chuť na niečo sladké a osviežujúce.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
350 g hladkej múky (2 3/4 šálky)
2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
5 žĺtkov
80 g práškového cukru (2/3 šálky)
180 g masla
1 lyžica vanilkového cukru
2 lyžice citrónovej šťavy
Nastrúhaná kôra z citróna
Krém:
750 g tvarohu (3 šálky)
130 g cukru (2/3 šálky)
1 vajce
Nastrúhaná kôra z citróna
Poleva:
5 bielkov
5 lyžíc cukru
Postup:
Ako prvé si zapneme rúru a predhrejeme ju na 180 °C, potom pripravíme plech na pečenie s rozmermi 33 cm x 29 cm.
Na cesto si v miske zmiešame preosiatu múku, sódu bikarbónu, vanilkový cukor a práškový cukor.
Pridáme maslo, žĺtka, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru z citróna. Vypracujeme hladké cesto.
Na krém si v samostatnej miske zmiešame tvaroh, cukor, vajce a nastrúhanú kôru z citróna.
Vymiešame tak, aby sme získali jednotnú konzistenciu.
Cesto rozvaľkáme a vložíme do plechu. Na cesto rovnomerne rozotrieme tvarohový krém.
Vložíme do rúry a pečieme 20 minút.
Na pbielkovú penu vyšľaháme bielky s cukrom do pevnej peny.
Nanesieme pomocou cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou na tvarohový krém.
Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)