Prvýkrát som skúsila toto cesto bez vajec a musím poedať, že lepšie langoše som ešte nejedla!
Potrebujeme:
500 ml mlieka
250 ml kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 kg hladkej múky
30 g droždia
1,5-2 lyžičky soli
Ak vás zvykne páliť záha, vymeňte kyslú smotanu za jogurt a pridajte do cesta aj 1 lyžičku jedlej sódy.
Obloha:
kečup
strúhaný syr
cesnak s olejom
tatárska omáčka
makonéza
zelená cibuľka na posypanie
Postup:
V mise v mlieku rozmiešame droždie, pridáme zvyšok surovín a vymiešame cesto.
Hneď, keď je cesto hotové,dáme ho do dostatočne veľkého plastového vrecka alebo dózy s vekom.
Uzavreté uložíme do chladničky, kde nám nakysne (pozor ak máte príliš malé vrecko, aby vám neprasklo).
Na druhý deň môžeme vyprážať.
Z cesta si odkrojíme kúsok, ktorý potrebujeme.
Na zľahka pomastenej pracovnej doske roztiahneme do tvaru placky.
Cesto sa nelepí, je vláčne a dobre sa s ním pracuje.
Langoše usmažíme klasicky v oleji na panvici, potom obrúskom ľahko odsajeme prebytočný tuk a môžeme ich potierať.
Ja potieram cesnakom a dávam kečup a strúhaný syr. Každý, ako má rád.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Janka V.