Langoše bez vajec: Mäkučké ako dych a cesto v chladničke vydrží celý týždeň!

Prvýkrát som skúsila toto cesto bez vajec a musím poedať, že lepšie langoše som ešte nejedla!

Prvýkrát som skúsila toto cesto bez vajec a musím poedať, že lepšie langoše som ešte nejedla!

 

 

Potrebujeme:

500 ml mlieka

250 ml kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 kg hladkej múky

30 g droždia

1,5-2 lyžičky soli

Ak vás zvykne páliť záha, vymeňte kyslú smotanu za jogurt a pridajte do cesta aj 1 lyžičku jedlej sódy.

Obloha:

 

 

kečup

strúhaný syr

cesnak s olejom

tatárska omáčka

makonéza

zelená cibuľka na posypanie

Postup:

V mise v mlieku rozmiešame droždie, pridáme zvyšok surovín a vymiešame cesto.

 

 

Hneď, keď je cesto hotové,dáme ho do dostatočne veľkého plastového vrecka alebo dózy  s vekom.

Uzavreté uložíme do chladničky, kde nám nakysne (pozor ak máte príliš malé vrecko, aby vám neprasklo).

Na druhý deň môžeme vyprážať.

Z cesta si odkrojíme kúsok, ktorý potrebujeme.

 

 

Na zľahka pomastenej pracovnej doske roztiahneme do tvaru placky.

Cesto sa nelepí, je vláčne a dobre sa s ním pracuje.

Langoše usmažíme klasicky v oleji na panvici,  potom obrúskom ľahko odsajeme prebytočný tuk a môžeme ich potierať.

 

 

Ja potieram cesnakom a dávam kečup a strúhaný syr. Každý, ako má rád.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Janka V.

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes