Nový spôsob, ako pripraviť zemiaky s mäsom si nás okamžite získal: Jednoduchý a rýchly recept na obed!

Geniálne zemiaky plnené mletým mäsom: Zabudnite na mäso so zemiakovou prílohou a spravte si túto pochúťku 2v1!

Vynikajúce zemiaky plnené mletým mäsom oživia váš jedálniček.

 

 

Chutné a sýte jedlo, ktoré si pripravíte kedykoľvek z bežne dostupných surovín.

Potrebujeme:

Na 6 porcií

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 stredne veľké zemiaky

200 g mletého mäsa

3 plátky slaniny

200 g strúhaného syra

3 – 4 PL paradajkovej omáčky

20 g hladkej múky

200 ml mlieka

soľ

čierne korenie podľa chuti

Postup:

Ako prvé si dáme variť zemiaky.

 

 

Potom pridáme na panvicu trochu oleja, rozhorúčime a vložíme mleté mäso. Osolíme a okoreníme.

Slaninku si nakrájame na malé kúsky, pridáme k mletému mäsu a spolu podusíme.

Keď sú zemiaky uvarené, prekrojíme ich na približne rovnaké polovice.

 

 

Teraz zemiaky vydlabeme.

K opečenému mäsku so slaninkou pridáme múku.

Dobre premiešame a podlejeme mliekom.

Zmes za stáleho miešania varíme, až kým nám nevznikne hustejšia omáčka.

 

 

Zemiaky, ktoré sme si vydlabali, roztlačíme vidličkou.

Pridáme mäso a pár lyžíc paradajkovej omáčky. Dôkladne premiešame.

Zmes si jemne osolíme, pridáme trochu mlieka, strúhaný syr.

Premiešame a touto plnkou naplníme polovice zemiakov.

 

 

Tie ukladáme vedľa seba do zapekacej misy.

Posypeme strúhaným syrom, prípadne bylinkami.

Teraz sú zemiaky pripravené na zapečenie.

 

 

Vložíme ich na chvíľu do predhriatej rúry na maximálnu teplotu.

Keď sa syr roztopí a sfarbí do zlatista, zapekaciu misu vyberieme.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes