BLESKOVÉ kuracie kúsky s brokolicou a krémovou omáčkou: Toto jedlo je veľmi šťavnaté a chutné!

Vynikajúce jedlo z mäska, zeleniny a výbornej omáčky.

Tento recept spája obľúbené jedlo klasickej talianskej kuchyne s chrumkavou textúrou čerstvej zeleniny a šťavnatosťou kuracieho mäsa.

 

 

Jeho príprava je super jednoduchá, takže sa dá rýchlo pripraviť aj po únavnom dni v práci, no obsahuje chute, ktoré zapôsobia na každého pri stole.

Potrebujeme:

500 g cestoviny prípadne gnocchi alebo halušky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

400 g kuracích pŕs, nakrájaných na malé kúsky

1 brokolica, nakrájaná na malé ružičky

 

 

2 mrkvy, olúpané a nakrájané na tenké plátky

2 strúčiky cesnaku, nasekané

1 cibuľa, nakrájaná

200 ml sladkej smotany 33%

 

 

50 g strúhaného parmezánu

2 lyžice olivového oleja

Soľ

Korenie podľa chuti

Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

Cestoviny varíme podľa návodu na obale. Scedíme a odložíme. Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej.

 

 

Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým nie sú priehľadné.

Pridáme kuracie kúsky a smažíme, kým nie sú dozlatista opečené.

Na panvicu dáme ružičky brokolice a plátky mrkvy. Dusíme ich asi 5-7 minút, kým zelenina trochu nezmäkne.

 

 

Pridáme smotanu a dobre premiešame. Zmes varíme ďalšie 2-3 minúty.

Uvarené cestoviny pridáme na panvicu a jemne premiešame, aby sa dobre obalili omáčkou a zeleninou.

Nakoniec posypeme strúhaným parmezánom a opäť miešame, kým sa syr neroztopí.

 

 

Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes