Tento recept spája obľúbené jedlo klasickej talianskej kuchyne s chrumkavou textúrou čerstvej zeleniny a šťavnatosťou kuracieho mäsa.
Jeho príprava je super jednoduchá, takže sa dá rýchlo pripraviť aj po únavnom dni v práci, no obsahuje chute, ktoré zapôsobia na každého pri stole.
Potrebujeme:
500 g cestoviny prípadne gnocchi alebo halušky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
400 g kuracích pŕs, nakrájaných na malé kúsky
1 brokolica, nakrájaná na malé ružičky
2 mrkvy, olúpané a nakrájané na tenké plátky
2 strúčiky cesnaku, nasekané
1 cibuľa, nakrájaná
200 ml sladkej smotany 33%
50 g strúhaného parmezánu
2 lyžice olivového oleja
Soľ
Korenie podľa chuti
Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
Cestoviny varíme podľa návodu na obale. Scedíme a odložíme. Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej.
Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme, kým nie sú priehľadné.
Pridáme kuracie kúsky a smažíme, kým nie sú dozlatista opečené.
Na panvicu dáme ružičky brokolice a plátky mrkvy. Dusíme ich asi 5-7 minút, kým zelenina trochu nezmäkne.
Pridáme smotanu a dobre premiešame. Zmes varíme ďalšie 2-3 minúty.
Uvarené cestoviny pridáme na panvicu a jemne premiešame, aby sa dobre obalili omáčkou a zeleninou.
Nakoniec posypeme strúhaným parmezánom a opäť miešame, kým sa syr neroztopí.
Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)