Vynikajúci dezert bez pečenia, ktorý voláme piškótová bomba. Je rýchly a na nedeľné popoludnie ako stvorený.
Potrebujeme:
Na základ:
30 piškót
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 ml mlieka
Na krém:
500 g mascarpone
500 g nízkotučného tvarohu
400 ml smotany na šľahanie
140 g cukru
2 bal. vanilkového cukru
4 bal. stužovaču do šľahačky, alebo 1 bal želatínového stužovača za studena
1/2 citrónu
Na ovocnú vrstvu:
750 g jahôd (alebo malín či iných bobúľ)
80 g cukru (na sladké jahody o niečo menej cukru)
55 g kukuričného škrobu
+ biela čokoláda na vrch
Veľkosť plechu: cca 30×40 cm
Postup:
Piškóty krátko namočíme do mlieka a uložíme na plech.
Na krém si vyšlaháme smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačmi. mascarpone si vyšľaháme s tvarohom, cukrom a citrónovou šťavou.
Obe hmoty zmiešame a vymiešame jednotný krém.
Ten natrieme na piškóty a kým urobíme ovocnú vrstvu, odložíme do chladničky.
Ovocie si rozmixujeme na jemnú kašu. preložíme na plameň, pridáme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu.
Škrob si rozmiešame v troche mlieka a vmiešame do jahodovej hmoty na plameni.
Za stáleho miešania uvaríme hustý jahodový puding.
Zložíme z plameňa a miešame, aby zmes vychladla.
Nanesieme na stuhnutý krém, posypeme čokoládou a dáme vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: