Chutí úplne ako nanuková torta: Piškótová bomba s ovocím a čokoládou!

Vynikajúci dezert bez pečenia, rýchly a na leto ako stvorený.

Vynikajúci dezert bez pečenia, ktorý voláme piškótová bomba. Je rýchly a na nedeľné popoludnie ako stvorený.

 

 

Potrebujeme:

Na základ:

30 piškót

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 ml mlieka

Na krém:

500 g mascarpone

 

 

500 g nízkotučného tvarohu

400 ml smotany na šľahanie

140 g cukru

2 bal. vanilkového cukru

4 bal. stužovaču do šľahačky, alebo 1 bal želatínového stužovača za studena

1/2 citrónu

Na ovocnú vrstvu:

750 g jahôd (alebo malín či iných bobúľ)

 

 

80 g cukru (na sladké jahody o niečo menej cukru)

55 g kukuričného škrobu

+ biela čokoláda na vrch

Veľkosť plechu: cca 30×40 cm

Postup:

Piškóty krátko namočíme do mlieka a uložíme na plech.

Na krém si vyšlaháme smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačmi. mascarpone si vyšľaháme s tvarohom, cukrom a citrónovou šťavou.

 

 

Obe hmoty zmiešame a vymiešame jednotný krém.

Ten natrieme na piškóty a kým urobíme ovocnú vrstvu, odložíme do chladničky.

Ovocie si rozmixujeme na jemnú kašu. preložíme na plameň, pridáme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu.

 

 

Škrob si rozmiešame v troche mlieka a vmiešame do jahodovej hmoty na plameni.

Za stáleho miešania uvaríme hustý jahodový puding.

Zložíme z plameňa a miešame, aby zmes vychladla.

Nanesieme na stuhnutý krém, posypeme čokoládou a dáme vychladiť.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes