Ak máte 1 tvaroh, krupicu a trochu masla, skúste tento recept: Zatieni aj kysnuté knedle! Úplné nebíčko na jazyku!

Na recept potrebujete len pár prísad a obľúbené ovocie, prípadne inú náplň.

Ak máte chuť na sladký obed, alebo jednoducho potrebujete zužitkovať tvaroh, máme pre vás perfektný tip.

Vyskúšajte tieto výborné tvarohové knedle z jednoduchého cesta – bez vajec a bez zdĺhavej prípravy. Na recept potrebujete len pár prísad a obľúbené ovocie, prípadne inú náplň.

 

 

Knedle sa dajú pripraviť aj bez náplne a podávať s opraženou strúhankou a pokvapkané maslom, tak, ako ich pripravovala naša starká.

Vynikajúce sú ale aj s ovocnou náplňou – napríklad s jahodami, marhuľami, slivkami, čerešňami.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 g mäkký tvaroh

70 g zmäknuté maslo

70 g detská krupica

70 g hladká múka

1 bal. vanilkový cukor

štipka soľ

citrónová kôra

Ďalej:

 

 

podľa chuti ovocie (jahody)

Na podávanie (voliteľné):

Strúhanka

Rozpustené maslo

Práškový cukor na posypanie

Postup:

Z všetkých prísad vypracujeme rýchle cesto a vyformujeme ho do bochníka.

 

 

Cesto vložíme asi na 2 hodinky do chladničky.

Ak sa ponáhľame, tak gúľame ihneď, ale lepšie je nechať cesto v chlade odpočinúť.

Potom už len prstami uždibujeme kúsky cesta a balíme do neho jednotlivé ovocie. Ak chcete knedle bez náplne, robte menšie guľky.

Z tohto množstva uvaríte asi dve porcie plnených  knedlí (cca 14 knedličiek).

 

 

Samozrejme, berte do úvahy veľkosť použitého ovocia.

Hotové knedle vhadzujeme do osolenej vriacej vody a za občasného premiešania čakáme, kým nevyplávajú.

Potom ich varím asi ešte 3-5 minút, podľa druhu ovocia.

Ak si nie ste istí, či sú uvarené, stačí jeden knedlíček vyloviť a rozkrojiť.

Na servírovanie zvyknem opražiť nasucho strúhanku a knedle v nej obalím. Potom už len pokvapkám maslom a posypem práškovým cukrom.

Výborná je aj verzia s makom, prípadne s kyslou smotanou či bielym jogurtom.

 

 

Neváhajte experimentovať podľa vašej chute alebo prísad, ktoré máte moentálne k dispozícii.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes