Ak máte chuť na sladký obed, alebo jednoducho potrebujete zužitkovať tvaroh, máme pre vás perfektný tip.
Vyskúšajte tieto výborné tvarohové knedle z jednoduchého cesta – bez vajec a bez zdĺhavej prípravy. Na recept potrebujete len pár prísad a obľúbené ovocie, prípadne inú náplň.
Knedle sa dajú pripraviť aj bez náplne a podávať s opraženou strúhankou a pokvapkané maslom, tak, ako ich pripravovala naša starká.
Vynikajúce sú ale aj s ovocnou náplňou – napríklad s jahodami, marhuľami, slivkami, čerešňami.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 g mäkký tvaroh
70 g zmäknuté maslo
70 g detská krupica
70 g hladká múka
1 bal. vanilkový cukor
štipka soľ
citrónová kôra
Ďalej:
podľa chuti ovocie (jahody)
Na podávanie (voliteľné):
Strúhanka
Rozpustené maslo
Práškový cukor na posypanie
Postup:
Z všetkých prísad vypracujeme rýchle cesto a vyformujeme ho do bochníka.
Cesto vložíme asi na 2 hodinky do chladničky.
Ak sa ponáhľame, tak gúľame ihneď, ale lepšie je nechať cesto v chlade odpočinúť.
Potom už len prstami uždibujeme kúsky cesta a balíme do neho jednotlivé ovocie. Ak chcete knedle bez náplne, robte menšie guľky.
Z tohto množstva uvaríte asi dve porcie plnených knedlí (cca 14 knedličiek).
Samozrejme, berte do úvahy veľkosť použitého ovocia.
Hotové knedle vhadzujeme do osolenej vriacej vody a za občasného premiešania čakáme, kým nevyplávajú.
Potom ich varím asi ešte 3-5 minút, podľa druhu ovocia.
Ak si nie ste istí, či sú uvarené, stačí jeden knedlíček vyloviť a rozkrojiť.
Na servírovanie zvyknem opražiť nasucho strúhanku a knedle v nej obalím. Potom už len pokvapkám maslom a posypem práškovým cukrom.
Výborná je aj verzia s makom, prípadne s kyslou smotanou či bielym jogurtom.
Neváhajte experimentovať podľa vašej chute alebo prísad, ktoré máte moentálne k dispozícii.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)