Veľmi veľká maškrta Madjarica: Recept mám priamo od babičky z Chorvátska!

Madjarica je obľúbený dezert pochádzajúci z Chorvátska. Skladá sa z niekoľkých tenkých vrstiev krehkého cesta, medzi ktorými je bohatý čokoládový krém.

 

 

Dezert chutí vynikajúco v pečenej aj nepečenej verzii. Na nepečenú verzu stačí namiesto domáceho cesta použiť tortové oblátky.

Potrebujeme:

Cesto:

600 g múka hladká špeciál

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. prášok do pečiva

50 g masť bravčová

200 g cukor práškový

2 ks vajcia

2 dl smotana sladká domáca

Krém:

 

 

300 g cukor kryštálový

150 g čokoláda horká

1/2 l mlieko

120 g múka hladká

150 g maslo

Čokoládová poleva:

150 g čokoláda horká

2 PL olej

1 PL maslo

Postup:

Na dosku preosejeme hladkú múku, urobíme do nej jamku a rozbijeme 2 vajíčka.

Pridáme prášok do pečiva,štipku soli, bravčovú masť, práškový cukor, a s postupným pridávaním domácej smotany vypracujeme cesto.

 

 

Cesto dôkladne vymiesime a rozdelíme na 5 bochníkov.

Preložíme na tácku a odložíme do chladničky cca na 60 minút stuhnúť.

Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme každý plát na veľkosť 22×33 cm. Každý kus vyvaľkaného cesta preložíme na papier na pečenie a popicháme ho.

V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 8 minút – nie dlhšie. Upečené cesto necháme vychladnúť.

Krém:

 

 

V 500 ml mlieka rožmiešame 120 g hladkej múky a 300 g cukru. Preložíme na plameň a varíme, kým masa nezačne hustnúť.

Pridáme nalámenú čokoládu a miešaním rozpustíme. Zložíme zo sporáka a pridáme maslo.

Ešte teplým krémom hneď plnme cesto a vyskladáme zákusok.

Krém si treba pred plnením rozdeliť tak, aby zvýšil aj na vrchný plát.

 

 

Vyskladaný zákusok odložíme do chladničky na 60 minút a po vychladení prelejeme čokoládovou polevou.

Čokoládu vo vodnom kúpeli rozpustíme s olejom a maslom. Po stuhnutí môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes