Madjarica je obľúbený dezert pochádzajúci z Chorvátska. Skladá sa z niekoľkých tenkých vrstiev krehkého cesta, medzi ktorými je bohatý čokoládový krém.
Dezert chutí vynikajúco v pečenej aj nepečenej verzii. Na nepečenú verzu stačí namiesto domáceho cesta použiť tortové oblátky.
Potrebujeme:
Cesto:
600 g múka hladká špeciál
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. prášok do pečiva
50 g masť bravčová
200 g cukor práškový
2 ks vajcia
2 dl smotana sladká domáca
Krém:
300 g cukor kryštálový
150 g čokoláda horká
1/2 l mlieko
120 g múka hladká
150 g maslo
Čokoládová poleva:
150 g čokoláda horká
2 PL olej
1 PL maslo
Postup:
Na dosku preosejeme hladkú múku, urobíme do nej jamku a rozbijeme 2 vajíčka.
Pridáme prášok do pečiva,štipku soli, bravčovú masť, práškový cukor, a s postupným pridávaním domácej smotany vypracujeme cesto.
Cesto dôkladne vymiesime a rozdelíme na 5 bochníkov.
Preložíme na tácku a odložíme do chladničky cca na 60 minút stuhnúť.
Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme každý plát na veľkosť 22×33 cm. Každý kus vyvaľkaného cesta preložíme na papier na pečenie a popicháme ho.
V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 8 minút – nie dlhšie. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Krém:
V 500 ml mlieka rožmiešame 120 g hladkej múky a 300 g cukru. Preložíme na plameň a varíme, kým masa nezačne hustnúť.
Pridáme nalámenú čokoládu a miešaním rozpustíme. Zložíme zo sporáka a pridáme maslo.
Ešte teplým krémom hneď plnme cesto a vyskladáme zákusok.
Krém si treba pred plnením rozdeliť tak, aby zvýšil aj na vrchný plát.
Vyskladaný zákusok odložíme do chladničky na 60 minút a po vychladení prelejeme čokoládovou polevou.
Čokoládu vo vodnom kúpeli rozpustíme s olejom a maslom. Po stuhnutí môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)