Tento výborný recept, ktorého autorkou je pani Andrea, robím už asi 5 rokov.
Krém je naozaj veľmi lahodný, jednoduchý na prípravu a čo je najlepšie, z jedného receptu pripravíte čokoľvek, čo vám len zíde na um.
Ja najviac milujem práve tvarohový krém, ale vynikajúce je len tento vanilkový základný.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zvládne to naozaj každý, odporúčam.
Zdenka V.
Potrebujeme:
400 ml mlieka
150 g kr. cukru
1 bal vanilkového cukru
2 žĺtky
60 g kukuričného škrobu alebo Zlatého klasu
100-150 g masla
rum podľa chuti
Voliteľné:
Kakao
Granko
Tvaroh
Čokoládové vločky
Salko
Postup:
Časť mlieka dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, v druhej časti rozmiešame žĺtky a škrob alebo pudingový prášok.
Keď mlieko na plameni zovrie., vlejeme žĺtkovú zmes.
Uvaríme na slabom plameni hustý puding.Uvarený puding necháme vychladnúť, nie však úplne, necháme ho vlažný.
Trochu prešľaháme a postupne doň zašľaháme maslo a rum.
Základný vanilkový krém je hotový.
Tisíc variánt
Teraz môžete s krémom robiť už čokoľvek vám napadne, môžete pridať kakao, roztopenú čokoládu (čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť, potom len zašľaháme do krému).
Tiež výborne chutí s rozpustenou tyčinkou Ľadové kaštany (postup rovnaký ako v prípade čokolády).
Do krému tiež môžete zašľahať obyčajné alebo karamelové salko, kyslú smotanu alebo tvaroh, či mascarpone.
Výborný je práve tvarohový krém, kedy tvaroh jemný (bez hrudiek cca 350 g) všľaháme do základného krému. neváhajte skúsiť aj ovocie, orechy, kávu, kapučíno, kokos či mascarpone.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)