Bublanina s tvarohom a broskyňami: Vyskúšaná viackrát, vždy se podarila a je výborná!

Jednoduché zmiešané cesto s plnkou. Recept, ktorý nemá konkurenciu!

Vyskúšala som tento vynikajúci koláčik podľa pani Majky a je naozaj fantastický a veľmi, veľmi rýchly.

 

 

Už dávno má čestné miesto v mojej domácej kuchárke a radím ho každému, kto hľadá rýchly a vynikajúci koláčik.

Ak máte tvarohové šťavnaté dezerty, určite ho skúste aj vy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

4 vajcia

15 dkg kryštálového cukru

1 dl oleja

 

 

1 dl mlieka

25 dkg hladkej múky

1/2 balenia prášku do pečiva

Náplň:

25 dkg tvarohu

Citrónová strúhaná kôra

2 lyžice kryštálového cukru

2 lyžice krupice

broskyňový kompót

Postup:

 

 

Zmiešajte 4 celé vajcia s 15-dkg kryštálovým cukrom do peny.

Potom pridajte 1 dl oleja, 1 dl mlieka a dobre premiešajte.

Vmiešajte 25 dkg preosiatej hladkej múky a pol balíčka prášku do pečiva.

Všetko to dobre zmiešajte šľahačom.

 

 

Plech s rozmermi 25 × 30 vyložte papierom na pečenie a nalejeme cesto.

Pripravte si náplň:

Zmiešajte 25 dkg tvarohu s 1 nastrúhanou citrónovou kôrou, 2 lyžicami kryštálového cukru a 2 lyžicami pšeničnej krupice.

Tvarohovú dávkujte dajte malou lyžičkou na cesto – vzniknú nám tak kopčeky tvarohovej náplne.

Ovocie z kompótu scedíme zo šťavy a nakrájame na menšie kúsky.

 

 

Ovocie vtlačíme do cesta medzi tvarohovú náplň a plnku.

Takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Pečieme približne pol hodiny.

 

 

Keďže každá rúra pečie inak, cesto si skontrolujeme pomocou špáradla.

Koláčik necháme vychladnúť, pocukrujeme a môžeme krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes