Vyskúšala som tento vynikajúci koláčik podľa pani Majky a je naozaj fantastický a veľmi, veľmi rýchly.
Už dávno má čestné miesto v mojej domácej kuchárke a radím ho každému, kto hľadá rýchly a vynikajúci koláčik.
Ak máte tvarohové šťavnaté dezerty, určite ho skúste aj vy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 vajcia
15 dkg kryštálového cukru
1 dl oleja
1 dl mlieka
25 dkg hladkej múky
1/2 balenia prášku do pečiva
Náplň:
25 dkg tvarohu
Citrónová strúhaná kôra
2 lyžice kryštálového cukru
2 lyžice krupice
broskyňový kompót
Postup:
Zmiešajte 4 celé vajcia s 15-dkg kryštálovým cukrom do peny.
Potom pridajte 1 dl oleja, 1 dl mlieka a dobre premiešajte.
Vmiešajte 25 dkg preosiatej hladkej múky a pol balíčka prášku do pečiva.
Všetko to dobre zmiešajte šľahačom.
Plech s rozmermi 25 × 30 vyložte papierom na pečenie a nalejeme cesto.
Pripravte si náplň:
Zmiešajte 25 dkg tvarohu s 1 nastrúhanou citrónovou kôrou, 2 lyžicami kryštálového cukru a 2 lyžicami pšeničnej krupice.
Tvarohovú dávkujte dajte malou lyžičkou na cesto – vzniknú nám tak kopčeky tvarohovej náplne.
Ovocie z kompótu scedíme zo šťavy a nakrájame na menšie kúsky.
Ovocie vtlačíme do cesta medzi tvarohovú náplň a plnku.
Takto pripravený koláčik vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Pečieme približne pol hodiny.
Keďže každá rúra pečie inak, cesto si skontrolujeme pomocou špáradla.
Koláčik necháme vychladnúť, pocukrujeme a môžeme krájať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)