Keď si uvaríte FAZUĽU takto, už nebudete chcieť počuť o ničom inom!

Chuť tohoto receptu je naozaj fantastická

Fazuľa je obľúbená strukovina, ktorá sa našich stoloch objavuje pravideľne. Dnes pre vás máme skvelý recept, vďaka ktorému fazuľu pripravíte rýchlo – bez dlhého namáčania a nebude vás z nej nafukovať.

 

 

Navyše, chuť tohoto receptu je naozaj fantastická. Ak hľadáte sýte a nesmierne dobré jedlo, určite skúste tento recept z kanála Receitas De Lia.

Potrebujeme:

1 kg fazule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 strúčiky cesnaku

300 g slaniny alebo sušeného mäsa

1 červená cibuľa

1 biela cibuľa

1 paprika

1 paradajka

 

 

1 mrkva

1 zemiak

1 kus klobásy

1 ČL údenej papriky

1 ČL pálivé korenie

Soľ

Čierne mleté korenie

1 citón

Petržlenová vňať

Olej

Postup:

Na začiatok zalejeme fazuľu vodou. Do vody vytlačíme 1 citrón a necháme 1 hodín odpočívať.

 

 

Po uplynutí tohoto času si nachystáme parný hrniec (môžete použiť aj klasický, ale varenie bude trvať dlhšie).

Na dno nalejeme trochu oleja a orestujeme pretlačený cesnak a pridáme nakrájanú slaninku alebo sušené mäso.

Do hrnca pridáme scedenú fazuľu.

Na fazuľu položíme celú očistenú cibuľu (bielu aj šervenú), celú očistenú mrkvu, očistený celý zemiak, polovicu klobásy, celú paradajku aj papriku.

 

 

Zalejeme vriacou vodou tak, aby bola fazuľa úplne ponorená. Prikryjeme a necháme variť v tlakovom hrnci variť 35 minút.

Medzitým si nakrájame zvyšok klobásy na kolieska.

Po uplynutí uvedeného času vyberieme celé kúsky zeleniny aj s trochou fazule a tekutinou (vyberáme naberačkou a preložíme do samostantej misky).

 

 

K fazuli v hrnci pridáme nakrájanú klobásu (celá klobása ostáva taktiež v hrnci).

Celú zeleninu v miske spolu s fazuľou a tekutinou rozmixujeme.

Rozmixovanú ešte zriedime vodou a následne nalejeme späť do hrnca, prípadne môžeme doliať ešte vriacu vodu – podľa hustoty.

Opäť prikryjeme a necháme ešte cca 10 minút prevariť. Nakoniec dochutíme koreninami, premiešame, posypeme petrželnovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes