Trikov a vychytávok pri príprave jedla nie je nikdy dosť, tento nás však skutočne ohúril.
Nikdy predtým sme nepripravovali kuracie mäso týmto spôsobom ako na kanáli pobre na cozinha.
Hoci recept vyzerá na prvý pohľad obyčajne, skutočné prekvapenie prichádza pri vyprážaní.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Namiesto toho, aby ste použili obyčajný rastlinný olej, pridajte do neho obyčajnú múku!
Žiaden trojobal, skúste trik pri vyprážaní
Pri klasickom vyprážaní jedla je bežné mäso ochutiť, obaliť v múke, vajíčku, strúhanke a následne vyprážať v oleji dozlatista.
V tomto recepte môžete trojobal úplne vynechať, všetko, čo potrebujete vedieť pre perfektný výsledok je metóda vyprážania.
Do horúceho oleja sa totižto pridáva múka.
Vďaka tomuto na prvý pohľad zvláštnemu kroku vznikne na povrchu mäska chrumkavá krusta a mäsko je po vypražení chutnejšie a šťavnatejšie vo vnútri.
Čo na prípravu potrebujeme?
Kuracie krídla
Soľ
Mleté čierne korenie
Sladká paprika
Hladká múka (2 lyžice)
Rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Kuracie krídla umyjeme, osušíme a dáme do misy.
Teraz podľa vlastnej chuti posypeme soľou a zvolenými koreninami – my sme použili čierne korenie, papriku, ale môžete použiť napríklad aj tymián, pálivé korenie.
Pomocou noža alebo vidličky mäso popicháme, aby korenie preniklo aj dovnútra.
Do hlbokej panvice nalejeme olej a preložíme na plameň.
Keď je olej horúci, pridáme doň 2 lyžice hladkej múky a rozmiešame.
Teraz pridáme do oleja mäso a hneď, ako zhnedne otočíme.
Vyberte a nechajte odkvapkať na papierovej utierke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: