Tento recept mi ​​ukázala kamarátka z Talianska: Najlepšia večera, akú som kedy jedla!

Kuracie rezne už nevyprážam, ale pripravujeme takto. Najjemnejšie mäsko s cesnakom a krémovou omáčkou aké ste kedy jedli!

Vynikajúci recept  na kuracie rezne v smotanovej omáčke s cesnakom, ktoré sa pečú v rúre.

 

 

Potrebujeme:

1 cibuľa

5 zemiakov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kuracie prsia – 2 kusy

2 vajcia

Smotana na šľahanie 150 g

1 lyžička sušeného cesnaku

 

 

Domáca vegeta – 1 lyžička

Sladká paprika – 1 lyžička

Kari korenie

Oregáno

Chilli

Soľ podľa chuti

Voliteľné:

 

 

Koreniny podľa chuti

Bylinky podľa chuti

Príloha (voliteľné):

Varené zemiaky

Zemiaková kaša

Ryža

Postup:

Cibuľu aj zemiaky si očistíme, cibuľu nakrájame a uložíme na dno vymastenej misy.

Zemiaky nakrájame na kolieska a uložíme na cibuľu, ochutíme soľou a korením.

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.

 

 

Osolíme a dôkladne premiešame.

Mäso dáme na zemiaky do zapekacej misy.

V miske rozšľaháme vajcia.

 

 

Pridáme smotanu a vegetu aj koreniny.

Zalejeme kuracie mäso a premiešame.

 

 

Pokvapkáme trochou oleja.

Na vrch uložíme plátky paradajok.

 

 

Posypeme petržlenovou vňaťou.

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes