Vynikajúci recept na kuracie rezne v smotanovej omáčke s cesnakom, ktoré sa pečú v rúre.
Potrebujeme:
1 cibuľa
5 zemiakov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Kuracie prsia – 2 kusy
2 vajcia
Smotana na šľahanie 150 g
1 lyžička sušeného cesnaku
Domáca vegeta – 1 lyžička
Sladká paprika – 1 lyžička
Kari korenie
Oregáno
Chilli
Soľ podľa chuti
Voliteľné:
Koreniny podľa chuti
Bylinky podľa chuti
Príloha (voliteľné):
Varené zemiaky
Zemiaková kaša
Ryža
Postup:
Cibuľu aj zemiaky si očistíme, cibuľu nakrájame a uložíme na dno vymastenej misy.
Zemiaky nakrájame na kolieska a uložíme na cibuľu, ochutíme soľou a korením.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
Osolíme a dôkladne premiešame.
Mäso dáme na zemiaky do zapekacej misy.
V miske rozšľaháme vajcia.
Pridáme smotanu a vegetu aj koreniny.
Zalejeme kuracie mäso a premiešame.
Pokvapkáme trochou oleja.
Na vrch uložíme plátky paradajok.
Posypeme petržlenovou vňaťou.
Vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 20-25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)