20-minútová torta, ktorá dobyla svet: Robím ju každý týždeň! Chutné a prekvapivo jednoduché!

Neváhajte a skúste ho aj vy.

Máte chuť na skutočnú sladkú bombu? Potom ste na správne adrese, dnes pre vás niečo naozaj výnimočné.

 

 

Na kanáli Przepisy są łatwe sme pre vás objavili vynikajúci recept na poschodový zákusok, ktorý má prekvapivo jednoduchú prípravu a hravo tromfne aj drahé dezerty z cukrárne. Neváhajte a skúste ho aj vy.

Potrebujeme:

Cesto:

vajcia 6 ks

cukor kr. 150 g

rastlinný olej 2 lyžice

prášok do pečiva 1/2 lyžičky

múka hladká 50 g

kukuričný škrob 1 polievková lyžica

vlašské orechy 100 g

Pena:

 

 

vaječný bielok 6 ks

cukor kr. 150 g

prášok do pečiva 1/2 lyžičky

kukuričný škrob 1 polievková lyžica

kokos 100 g

Krém:

6 žĺtkov

cukor kr. 3 polievkové lyžice

kukuričný škrob 40 g

nálev zo zaváraných broskýň 250 ml

voda 250 ml

maslo 150 g

zavárané broskyne 250 g

Poleva:

 

 

biela čokoláda 100 g

horúca smotana 100 ml

Na ozdobu:

Kokosové lupienky

Postup:

Cesto

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej a dobre premiešame, následne do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva a dobre vymiešame. Nakoniec do cesta primiešame mleté orechy.

 

 

Formu na pečenie s rozmermi 20×30 cm vyložíme papierom a nalejeme do nej cesto. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme v rúre 20 minút C 180 

Pena

Bielky vyšľaháme spolu s cukrom – cukor pridávame postupne počas šľahania.

Potom pridáme prášok do pečiva a kukuričný škrob, opatrne vmiešame do bielkovej hmoty. Nakoniec vmiešame strúhaný kokos – opäť opatrne premiešame, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu. Hmotu navrstvíme do formy 20×30 cm vyloženej papierom na pečenie, uhladíme a pečieme pri 180 stupňoch 20-25 minút.

Krém

 

 

Žĺtky zmiešame s cukrom v kastróliku. Pridáme kukuričný škrob a dobre premiešame. Následne nalejme nálev zo zaváraných broskýň a opäť dobre premiešame. Prilejeme vodu, opäť premiešame.

Teraz preložíme na plameň a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Preložíme do misky a prikryjeme fóliou, necháme vychladnúť.

Maslo vyšľaháme do peny a vyšľaháme aj vychladnutý puding, potom postupne po častiach premiešame vyšľahaný puding s maslom. Na koniec už len ručne vmiešame nakrájané broskyne.

 

 

Skladanie dezertu

Upečené cesto prekrojíme v strede. Spodný diel dáme do formy a navrstvíme naň 1/2 maslového krému a uhladíme. Na krém položíme biekové cesto a naň druhú polovicu krému. Prikryjeme druhou časťou prekrojeného cesta.

Odložíme do chladničky na 5-6 hodín.

Poleva

 

 

Na bielu čokoládu nalejeme horúcu smotanu a rozmiešame. Polevu nalejeme na povrch zákusku a odložíme ešte na 10-15 minút do chladničky. Na záver ešte pospyeme kokosovými lupienkami.

Hotovo a môžeme podávať :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes