Predstavte si jemné, nadýchané cesto, ktoré sa rozplýva na jazyku, prevoňané sladkým tvarohom a šťavnatým ovocím.
Tvarohové koláče s ovocím sú dokonalou harmóniou chutí a textúr, ktoré si zamilujete na prvé zahryznutie. Či už hľadáte ideálny dezert na rodinnú oslavu, nedeľný obed alebo len tak, na spríjemnenie dňa, tieto koláče sú vždy tou správnou voľbou.
V tomto článku vám prinášamerecept na prípravu tých najjemnejších tvarohových koláčov, ktoré si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti a preferencií.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
250 ml mlieko
štipka soľ
2 ks žĺtok
100 g hera
500 g hladká múka
100 g cukor
1/2 kocky droždie
1 lyžica rum
Tvarohová plnka:
250 g tvaroh
1/2 bal. vanilkový puding podľa chuti cukor na zriedenie mlieko
Mrvenička:
100 g krupicový cukor
100 g hrubá múka
100 g maslo
Ďalej:
Mandarínky z konzervy
Broskyňe
Čučoriedky
Postup:
Príprava kvásku:
Do vlažného mlieka dáme cukor, rozdrobené droždie, rum a lyžicu múky. Necháme štvrť hodiny odpočinúť.
Do múky vmiešame soľ, kvások, heru izbovej teploty a žĺtky a spracujeme na hladké cesto.
Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 1,5 hodiny vykysnúť.
Príprava náplne:
Teraz si pripravíme náplň. Postupuje tak, že zmiešame všetky suroviny. Hustotu upravíme mliekom tak, aby sa tvaroh dal vytlačiť zo sáčku so zdobiacou špičkou.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 0,5 cm hrubú placku, vykrojíme pohárikom kolieska, ktoré uprostred trochu sploštíme.
Na každé koliesko vytlačíme koliesko tvarohu a doprostred dáme ovocie, ktoré sme si zvolili.
Nakoniec môžete koláčiky ešte dochutiť posýpkou. Tú vytvoríme zmiešaním všetkých surovín vidličkou.
Koláčiky posypeme posýpkou, okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)