Máte zemiaky, mrkvu a 2 vajíčka?! Tento recept ma naučila moja babka z dediny!

Fantastická zemiaková pochúťka z kuchyne našich babičiek.

Tie najlepšie recept väčšinou vždy pochádzajú z kuchyne našich babičiek. Tie nemali k dispozícii moderné a drahé prísady, ale museli sa spoliať len na ingrediencie, ktoré si sami dopestovali a vyrobili.

 

 

Práve z kuchyne našich babičiek pochádza aj tento tento recept z kanálu Rezept hub na nesmierne chutnú zemiakovú lahôdku, ktorú si môžete doladiť podľa vlastnej chuti.

Základom je jednoduché cesto zo zemiakov a mrkvy, ktoré môžete použiť samé o sebe, prípadne ho naplniť a podávať napríklad s jednoduchou domácou omáčkou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

1 mrkva

Petržlenová vňať

2 vajcia

1-2 vstrúčiky cesnaku

1 cibuľa

Ďalej:

50 g syra

4 párky

Strúhanka

Rastlinný olej

Soľ

Čierne korenie

Dressing (voliteľné):

3 lyžice kyslej smotany

1 lyžica majonézy

1 lyžička sladkej papriky

Kôpor

Postup:

Ako prvé si očistíme zeleninu – zemiaky a mrkvu. Očistenú zeleninu nakrájame na kocky a uvaríme domäkka v osolenej vode.

 

 

Kým sa zelenina varí, rozmiešame si dve vajíčka. Tiež očistíme a na drobno nakrájame cesnak a cibuľu

Uvarenú zeleninu scedíme a roztlačíme na kašu.

Petržlenovú vňať nasekáme najemno a pridáme k roztlačenej zelenine, premiešame. 

Na masle alebo oleji si opražíme cibuľku do sklovita a nakoniec pridáme aj cesnak, spolu orestujeme a pridáme k roztlačenej zemiakovo-mrkvovej zmesi.

 

 

Do zmesi pridáme aj strúhaný syr a premiešame.

Párky nakrájame na polovice a ideme tvarovať fašírky.

Vezmeme do ruky zemiakovo-mrkvovú hmotu a v rukách vytvarujeme hrubšiu placku. Do stredu uložíme párok a zabalíme. Vznikne nám akoby hrubšia fašírka.

Takto pokračujeme, kým neminieme všetku hmotu a párku.

 

 

Výsledné fašírky obalíme najskôr v rozšľahanom vajíčku a potom v strúhanke.

Na rastlinnom oleji vyprážame z oboch strán dozlatista.

Ak chcete, môžete si pripraviť aj jednoduchý a veľmi chutný dressing, ktorý sa k zemiakovým fašírkam skvele hodí.

 

 

Zmiešajte kyslú smotanu, majonézu, pretlačený cesnak, papriku, soľ a korenie. Posypeme kôprom.

Horúce fašírky placky s pripravenou omáčkou a posypané nasekaným kôprom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes