Stavím sa, že tak CHRUMKAVÉ rezne ste ešte nejedli: Namiesto strúhanky je v trojobale prísada, ktorú nepridáva skoro nikto!

Nikdy som nejedla rezne s takýmto chrumkavým trojobalom.

Stavím sa, že takéto chrumkavé rezne ste ešte nejdeli. Skoro nikto totižto nepozná perfektnú fintu pri ich obaľovaní, ktorú prezradila Babi Jajaj.

 

 

Tieto rezne môžno na prvý pohľad vyzerajú ako klasicka podávaná najmä v nedeľu, ale v skutočnosti ide o neskutočnú delikatesu.

A môže za to prísada, ktorú by pri obaľovaní asi použil len málokto.

Vylepšené nedeľné rezne s extra chrumkavým obalom

Ochutnali ste niekedy „praskajúce“ rezne?

Názov je odvovdený od zvku, ktorý vydá trojobal keď do neho zapichnete vidličku – prásknutie chrumkavého obalu už samo o sebe napovedá, že pôjde o neskutočne lákavú pochúťku.

 

 

A verte, že s týmto skutočne zaujmete už na „prvé prásknutie“.

Rezníky s extra chrumkavým obalom zvlášť ulahodia deťom, ale bezpochyby si na nich pochutnajú aj dosleláci.

Tajná prísada namiesto strúhanky

V príprave týchto rezňov sa strúhanka vôbec nepoužíva. Možno sa vám to bude zdať zvláštne, ale namiesto nej potrebujete čerstvé pečivo.

Práve jeho pridanie spôsobí, že rezne budú mať po vypražení extrémne chrumkavý a chutný obal.

Na praskajúce rezne potrebujeme:

 

 

Kuracie prsné rezne

Soľ

Čierne mleté korenie

Koreniny podľa vlastnej chuti (napríklad paprika, sušený cesnak, zmes korenia na kuracie mäso)

Na trojobal:

Vajíčka

Hladkú múku

Čerstvé pečivo

Postup:

Rezne pripravíme tak ako zvyčajne – nakrájame na menšie kúsky, naklepeme a ochutíme soľou, korením, prípadne ďalšími obľúbenými koreninami.

Ak vám môžem poradiť, odporúčam si rezne ochutiť v predstihu. Potom bude mäsko ešte jemnejšie a lahodnejšie.

Teraz si pripravíme 3 misky, do ktorých dáme prísady na trojobal.

Do jednej klasiky múku, do druhej rozšľahané vajíčka so štipkou soli a do tretej nasekané šertvé pečivo.

Na nasekanie pečiva môžete použiť napríklad kuchynského robota.

 

 

Rezne obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v rozsekanom čerstvom pečive.

Rezne vyprážame klasickým spôsobom v rozpálenom oleji.

Necháme odkvpakať prebytočný olej a môžeme si pochutnávať.

Rezne vám určite budú chutiť so zemiakmi, zemiakovým šalátom, kašou alebo napríklad len so zeleninovým šalátom.

Čo hovoríte na výsledok?

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes