BOUNTY krémeš, ktorý sa nepečie: 15 minút a neodolateľná kokosová maškrta je hotová!

Vynikajúci recept na sladkú pochúťku s kokosom a čokoládou.

Vynikajúca sušienka s kokosovým krémom sa môže konzumovať hneď, ako je vyrobená, ale zvyčajne ju dávame na 1-2 hodiny do chladničky, pretože je ešte chutnejšia, keď sa chute prepoja.

 

 

Nejde o prehnane drahý dezert, nevyžaduje si veľa ingrediencií, len niečo, čo sa zvyčajne vždy doma nájde.

Výborný recept s podrobným videonávodom pre vaše sladké popoludnie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

100 g kr. cukru

2 balíčky vanilkového pudingového prášku

800 ml mlieka

500 ml šľahačkovej smotany

100 g kokosových vločiek

 

 

2 pláty opečeného lístkového cesta (môžeme nahradiť maslovými sušienkami, piškótami)

Na čokoládovú polevu:

200 g tmavej čokolády

200 ml šľahačkovej smotany

Na ozdobu:

kokos

Postup:

Cukor, pudingové prášky a trochu lieko preložíme do hrnca a premiešame.

 

 

Pridáme postupne zvyšné mlieko, dáme na plameň a uvaríme hustý puding.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Prešľaháme aj vychladnutý puding, potom ho pridáme do smotany a prešľaháme.

 

 

Pridáme kokos a opäť prešľaháme alebo premiešame metličkou.

Dva pláty upečeného lístkového cesta namrvíme do misky.

Na cesto navrstvíme krém a pokračujeme druhým plátom cesta (opäť namrvíme).

 

 

Nvrstváme druhú časť krému.

Čokoládu nalámeme do hrnca a pridáme smotanu, roztopíme na hladkú polevu

Nalejeme na vrch dezert a uhladíme.

 

 

Takto pripravený dezert odložíme vychladiť.

Nakoniec ešte popsypeme kokosom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes