Vynikajúca sušienka s kokosovým krémom sa môže konzumovať hneď, ako je vyrobená, ale zvyčajne ju dávame na 1-2 hodiny do chladničky, pretože je ešte chutnejšia, keď sa chute prepoja.
Nejde o prehnane drahý dezert, nevyžaduje si veľa ingrediencií, len niečo, čo sa zvyčajne vždy doma nájde.
Výborný recept s podrobným videonávodom pre vaše sladké popoludnie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
100 g kr. cukru
2 balíčky vanilkového pudingového prášku
800 ml mlieka
500 ml šľahačkovej smotany
100 g kokosových vločiek
2 pláty opečeného lístkového cesta (môžeme nahradiť maslovými sušienkami, piškótami)
Na čokoládovú polevu:
200 g tmavej čokolády
200 ml šľahačkovej smotany
Na ozdobu:
kokos
Postup:
Cukor, pudingové prášky a trochu lieko preložíme do hrnca a premiešame.
Pridáme postupne zvyšné mlieko, dáme na plameň a uvaríme hustý puding.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Prešľaháme aj vychladnutý puding, potom ho pridáme do smotany a prešľaháme.
Pridáme kokos a opäť prešľaháme alebo premiešame metličkou.
Dva pláty upečeného lístkového cesta namrvíme do misky.
Na cesto navrstvíme krém a pokračujeme druhým plátom cesta (opäť namrvíme).
Nvrstváme druhú časť krému.
Čokoládu nalámeme do hrnca a pridáme smotanu, roztopíme na hladkú polevu
Nalejeme na vrch dezert a uhladíme.
Takto pripravený dezert odložíme vychladiť.
Nakoniec ešte popsypeme kokosom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: