Pečené zemiaky s množstvom cibule a slaninkou!

Vynikajúce jedlo na obed aj večeru. Lacné, jednoduché a fantasticky chutné!

Pečené zemiaky sú jedným z najlacnejších a najjednoduchších jedál a u nás a aj preto sú veľmi obľúbené.

Môžete ich dochutiť ako chcete, ale v spojení s cibuľkou a slaninkou získate naozaj dokonalé jedlo.

 

 

Toto jedlo podávam na obed, večeru a netreba k nemu už nič zvláštne pridávať. Je jednoducho perfektné tak, ako ho vyberiete z rúry.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vďaka videonávodu zvládne jeho prípravu hravo úplne každý.

Ingrediencie:

2 kg zemiakov

3-4 cibule

soľ

čierne korenie

 

 

6 hrubších plátkov údenej slaniny

bravčovú masť alebo olej

Pekáč s rozmeri 25×35 cm

Postup:

Ako prvé si pripravíme zemiaky – očistíme ich a nakrájame na hrubšie kolieska.

 

 

Zemiaky ochutíme solou, čiernym korením a prípadne môžeme pridať aj červenú papriku alebo majoránku.

Polovicu zemiakov rozložíme na vymastený plech.

Pridáme cibuľu a potom navrstvíme druhú polovicu zemiakov.

 

 

Slaninu nakrájame na plátky a nakrojíme okrajeme – rovnako, ako keď si chceme slaninkou opiecť na ohni.

Poukladáme na zemiaky a plech vložíme do predhriatej rúry.

Teplota pečenia je 180 stupňov a doba pečenia asi 30 minút.

Plátky slaniny počas vyprážania obraciame.

 

 

Keď sú plátky slaninky dostatočne opečené vyberieme ich na tanier a doopekáme zemiaky do hneda.

Ku koncu prípravy vložíme späť slaninu a necháme ju prehriať.

Hotové jedlo servírujeme na taniere.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes