Naši starí rodičia majú najradšej zemiakové rezne: Takto sa robí táto zabudnutá lacná pochúťka!

Lacné a nesmierne dobré jedlo našich starých rodičov!

Nie je nič lepšie ako jednoduché jedlá, najmä keď sú lacné a rýchlo pripravené. Naši starí rodičia boli majstrami úsporných, no zároveň chutných jedál.

 

 

Jedným z takýchto jedál sú vyprážané zemiaky, ktoré sú nielen chutné, ale môžu byť aj hlavným jedlom či dokonca prílohou.

Lacné a jednoduché jedlo našich babičiek

Babičky boli profesionálky v tom, že z mála urobili veľa chutných vecí

Medzi takéto klasické pochúťky patrí napríklad kôprová omáčka ,lokše, fazuľová kaša a samozrejme aj zemiakové rezne, ktoré možno pokojne nazvať tak trochu zabudnutým jedlom.

 

 

Vyprážané zemiaky na spôsob rezňov sú navyše nielen lacné, ale aj jedlo, ktoré sa dá pripraviť bleskovo a môže sa podávať ako samostatné jedlo alebo príloha.

 Ingrediencie na vyprážané zemiaky:

zemiak

soľ

korenie

Na obaľovanie:

múka

vajce

strúhanka

Na vyprážanie:

 

 

olej

Na dressing:

Kyslá smotana

1 strúčik cesnaku

soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Zemiaky ošúpeme a ešte surové nakrájame na hrubšie kolieska.

Plátky zemiakov osolíme a okoreníme.

 

 

Pripravíme si všetky prísady na obaľovanie – do samostatných misiek múku, rozšľahané vajíčko s trochou soli a strúhanku.

Zemiakové plátky obalíme klasiky najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Takto obalené zemiaky vyprážame v oleji dozlatista.

 

 

Na papierovom obrúsku necháme odkvapkať a môžeme podávať.

Nám toto jedlo najviac chutí s jednoduchým cesnakovým dressingom, pripravíte ho nasledovne:

V kyslej smotane rozmiešame pretlačený strúčik cesnaku, pridáme trochu sli a korenia.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes