Nie je nič lepšie ako jednoduché jedlá, najmä keď sú lacné a rýchlo pripravené. Naši starí rodičia boli majstrami úsporných, no zároveň chutných jedál.
Jedným z takýchto jedál sú vyprážané zemiaky, ktoré sú nielen chutné, ale môžu byť aj hlavným jedlom či dokonca prílohou.
Lacné a jednoduché jedlo našich babičiek
Babičky boli profesionálky v tom, že z mála urobili veľa chutných vecí
Medzi takéto klasické pochúťky patrí napríklad kôprová omáčka ,lokše, fazuľová kaša a samozrejme aj zemiakové rezne, ktoré možno pokojne nazvať tak trochu zabudnutým jedlom.
Vyprážané zemiaky na spôsob rezňov sú navyše nielen lacné, ale aj jedlo, ktoré sa dá pripraviť bleskovo a môže sa podávať ako samostatné jedlo alebo príloha.
Ingrediencie na vyprážané zemiaky:
zemiak
soľ
korenie
Na obaľovanie:
múka
vajce
strúhanka
Na vyprážanie:
olej
Na dressing:
Kyslá smotana
1 strúčik cesnaku
soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Zemiaky ošúpeme a ešte surové nakrájame na hrubšie kolieska.
Plátky zemiakov osolíme a okoreníme.
Pripravíme si všetky prísady na obaľovanie – do samostatných misiek múku, rozšľahané vajíčko s trochou soli a strúhanku.
Zemiakové plátky obalíme klasiky najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Takto obalené zemiaky vyprážame v oleji dozlatista.
Na papierovom obrúsku necháme odkvapkať a môžeme podávať.
Nám toto jedlo najviac chutí s jednoduchým cesnakovým dressingom, pripravíte ho nasledovne:
V kyslej smotane rozmiešame pretlačený strúčik cesnaku, pridáme trochu sli a korenia.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)