Vedeli ste, že z majonézy a vody môžete doma pripraviť nesmierne lahodné pokrmy?
Máme tu dnes pre vás recept na fantastické nekysnuté langoše a plnené taštičky.
V oboch týchto receptoch je základom voda a majonéza, výsledok si každý u vás doma zamiluje.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Netradičný recept na slané koláče so zemiakovou plnkou z youtube kanála Culinary pleasures.
Langoše z majonézy a vody
Potrebujeme:
3 lyžičky majonézy
1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
100 ml teplej vody
1/2 lyžičky soli
1 lyžička kr. cukru
250 g hladkej múky
Postup:
K majonéze primiešame sódu bikarbónu a premiešame.
Pridáme teplú vodu a rozmiešame tak, aby v zmesi neboli oddelené kusy majonézy – zmes má byť jednotná.
Pridáme soľ, cukor a premiešame.
Nakoniec pridáme aj múku a vypracujeme jednotné a hladké cesto.
Bochník cesta preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 7 častí – každú vyformujeme do tvaru guľky.
Guľky z cesta preložíme na tanier, prikryjeme a necháme cca 30 minút odpočívať.
Následne každý kúsok cesta rozvaľkáme na tenkú placku a vyprážame v oleji rovnako, ako klasické langoše.
Vynikajúca pochúťka s lahodnou chuťou je na stole!
Na druhý recept potrebujeme:
400 ml vody
5 PL majonézy
1 ČL sódy bikarbóny
6-7 pohárov hladkej múky
1 ČL soli
1 PL rastlinného oleja
500 g uvarených zemiakov
1 ČL soli
2 cibule
1/2 pohára mlieka
Postup:
Do rozohriatej hlbokej panvice nalejeme vodu.
Na miernom ohni vymiešame do hladka. Majonézovú zmes prelejeme do misky.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku. Pridáme sódu a soľ. Rukou premiešame a vymiesime hladké cesto.
Cesto v miske prikryjeme fóliou a utierkou a necháme 20 minút odstáť.
Medzitým pripravíme plnku: do samostatnej misky pridáme uvarené zemiaky nakrájané na plátky a pridáme soľ.
Na oleji do zlatista osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.
Pridáme do misky so zemiakmi. Zemiaky roztlačíme na kašu.
Nakoniec pridáme mlieko a dobre zamiešame.
Z cesta vytvarujeme približne 16-17 guliek.
Cesto prstami roztiahneme, pridáme plnku a uzavrieme.
Na panvici zahrejeme dostatočné množstvo oleja.
Vložíme koláče a na strednom ohni smažíme z oboch strán do zlatista.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: