Stačí pridať vody do MAJONÉZY! Tento tajný recept pozná málokto! Môj manžel je nadšený!

Budete poriadne prekvapení, čo za fantastickú pochúťka z toho vznikne!

Vedeli ste, že z majonézy a vody môžete doma pripraviť nesmierne lahodné pokrmy?

 

 

Máme tu dnes pre vás recept na fantastické nekysnuté langoše a plnené taštičky.

V oboch týchto receptoch je základom voda a majonéza, výsledok si každý u vás doma zamiluje.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Netradičný recept na slané koláče so zemiakovou plnkou z youtube kanála Culinary pleasures.

Langoše z majonézy a vody

Potrebujeme:

3 lyžičky majonézy

 

 

1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

100 ml teplej vody

1/2 lyžičky soli

1 lyžička kr. cukru

250 g hladkej múky

Postup:

K majonéze primiešame sódu bikarbónu a premiešame.

 

 

Pridáme teplú vodu a rozmiešame tak, aby v zmesi neboli  oddelené kusy majonézy – zmes má byť jednotná.

Pridáme soľ, cukor a premiešame.

Nakoniec pridáme aj múku a vypracujeme jednotné a hladké cesto.

 

 

Bochník cesta preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 7 častí – každú vyformujeme do tvaru guľky.

Guľky z cesta preložíme na tanier, prikryjeme a necháme cca 30 minút odpočívať.

Následne každý kúsok cesta rozvaľkáme na tenkú placku a vyprážame v oleji rovnako, ako klasické langoše.

Vynikajúca pochúťka s lahodnou chuťou je na stole!

Na druhý recept potrebujeme:

 

 

400 ml vody

5 PL majonézy

1 ČL sódy bikarbóny

6-7 pohárov hladkej múky

 

 

 

1 ČL soli

1 PL rastlinného oleja

500 g uvarených zemiakov

1 ČL soli

2 cibule

1/2 pohára mlieka

Postup:

Do rozohriatej hlbokej panvice nalejeme vodu.

Na miernom ohni vymiešame do hladka. Majonézovú zmes prelejeme do misky.

 

Do zmesi cez sitko preosejeme múku. Pridáme sódu a soľ. Rukou premiešame a vymiesime hladké cesto.

Cesto v miske prikryjeme fóliou a utierkou a necháme 20 minút odstáť.

Medzitým pripravíme plnku: do samostatnej misky pridáme uvarené zemiaky nakrájané na plátky a pridáme soľ.

Na oleji do zlatista osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.

Pridáme do misky so zemiakmi. Zemiaky roztlačíme na kašu.

 

 

Nakoniec pridáme mlieko a dobre zamiešame.

Z cesta vytvarujeme približne 16-17 guliek.

Cesto prstami roztiahneme, pridáme plnku a uzavrieme.

Na panvici zahrejeme dostatočné množstvo oleja.

Vložíme koláče a na strednom ohni smažíme z oboch strán do zlatista.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes