Na tento šalát sme kedysi chodili do jednej výbornej reštaurácie v Krakove.
Ide o starý, ale veľmi, veľmi chutný recept.
Namiesto kuracieho mäska môžete použiť šunku alebo údené mäsko.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento šalát je najlepší poriadne vychladený.
Potrebujeme:
1-2 grilované kuracie prsia (prípadne šunku, údené mäsko..)
1 malú konzervu kukurice
1 veľký pór
150 g žltého tvrdého syra
100 g údeného syra
1 lyžicu majonézy
1 lyžicu horčice
3 lyžice hustej smotany alebo jogurtu
soľ
čierne korenie
štipka cukru
Postup:
Kuracie prsia bez kože nakrájame na malé kocky.
Sprudka opražíme na malom množstve oleja. ochutíme a okoreníme.
Na panvici necháme asi len 5-7 minút, mäsko je rýchlo hotové.
Pór nakrájame na polmesiačiky.
A v sitku ho zalejeme vriacou vodou.
Syr – obyčajný aj žltý nastrúhame nahrubo.
Všetky suroviny vrátane kukurice zmiešame spolu.
Majonézu zmiešame so smotanou, dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou cukru.
Pridáme do šalátu a dôkladne premiešame.
Pred podávaním necháme pár hodín v chladničke.
Šalátik je výborný, odporúčam!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)