Výborný nápad na nápadité a pritom úplne jednoduché pohostenie pre návštevu, alebo vašu rodinu.
Namiesto obyčajnej rolády skúste tento originálny nápad. Recept sme našli na stránke Domáce pečivo a zožala naozaj veľký úspech.
Potrebujeme:
700 g lístkového cesta
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 jablká
Cukor 45 g
Škorica 10 g
Muškátový oriešok 3 g
Ďalej:
1 vajce
2 lyžičky cukru
mandľové lupienky
práškový cukor
Postup:
Lístkové cesto je lepšie použiť už rozvaľkané, je to jednoduché a praktické. Stačí, ak takéto lístkové cesto rozložíme na pracovnú dosku a odrežeme okraje.
Teraz si pripravíme jablká. Umyjeme ich, zbavíme jadrovníka a nastrúhame.
Ak vám nevadí šupka, môžete strúhať aj so šupkou.
Do nastrúhaných jabĺk pridáme škoricu, muškátový oriešok a cukor. Dôkladne premiešame.
Teraz jablkovú zmes nanesieme na lístkové cesto a rovnomerne uhladíme.
Následne zrolujeme ako klasickú roládu a odrežeme dorovna.
Teraz oba konce rolády spojíme a vznikne nám tvar „venca“.
Vezmeme čisté a ostré nožnice a v rovnomernených rozostupoch roládu nastrihneme (viď video).
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a potrieme ho rozpusteným maslom.
Fo formy vložíme cesto.
Vrch potrieme rozšľahaým vajíčkom s cukrom.
Nakoniec ešte posypeme mandľovými lupienkami a dáme do piecť do vyhriatej rúry.
Pri teplote 180 stupňov pečieme 30 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Upečený dezert necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.