Na LÍSTKOVÉ cesto som len nastrúhala jablká, zatočila a takto nastrihala: Zabudnite na obyčajnú rolku, návštevy nebásnia o ničom inom!

Tento jednoduchý nápad z lístkového cesta a jabĺk zožal naozaj veľký úspech.

Výborný nápad na nápadité a pritom úplne jednoduché pohostenie pre návštevu, alebo vašu rodinu.

 

 

Namiesto obyčajnej rolády skúste tento originálny nápad. Recept sme našli na stránke Domáce pečivo a zožala naozaj veľký úspech.

Potrebujeme:

700 g lístkového cesta

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 jablká

Cukor 45 g

Škorica 10 g

Muškátový oriešok 3 g

Ďalej:

 

 

1 vajce

2 lyžičky cukru

mandľové lupienky

práškový cukor

Postup:

Lístkové cesto je lepšie použiť už rozvaľkané, je to jednoduché a praktické. Stačí, ak takéto lístkové cesto rozložíme na pracovnú dosku a odrežeme okraje.

 

 

Teraz si pripravíme jablká. Umyjeme ich, zbavíme jadrovníka a nastrúhame.

Ak vám nevadí šupka, môžete strúhať aj so šupkou.

Do nastrúhaných jabĺk pridáme škoricu, muškátový oriešok a cukor. Dôkladne premiešame.

 

 

Teraz jablkovú zmes nanesieme na lístkové cesto a rovnomerne uhladíme.

Následne zrolujeme ako klasickú roládu a odrežeme dorovna.

Teraz oba konce rolády spojíme a vznikne nám tvar „venca“.

Vezmeme čisté a ostré nožnice a v rovnomernených rozostupoch roládu nastrihneme (viď video).

 

 

Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a potrieme ho rozpusteným maslom.

Fo formy vložíme cesto.

Vrch potrieme rozšľahaým vajíčkom s cukrom.

Nakoniec ešte posypeme mandľovými lupienkami a dáme do piecť do vyhriatej rúry.

 

 

Pri teplote 180 stupňov pečieme 30 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Upečený dezert necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod nájdete TU.

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes